-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 22

FedCup: lietuvėms trūko patirties, sėkmės ir šalto proto

Praėjusią savaitę Šiauliuose ūžusios Federacijos taurės Europos-Afrikos zonos antros grupės varžybos Lietuvos tenisininkėms ir jų gerbėjams daug džiaugsmo neatnešė. Patyrusios tris nesėkmes ir iškovojusios vos vieną pergalę lietuvės, kartu su Juodkalnijos tenisininkėmis, iškrito į žemiausią šių varžybų grupę.
Akvilė Paražinskaitė
Akvilė Paražinskaitė

Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas po turnyro Šiauliuose teigė padėties nedramatizuojantis. 

„Gaila, kad mūsų merginoms nepavyko išlikti antroje FedCup grupėje. Turėjome visas galimybes tai padaryti, tačiau tam tikrai momentais pritrūko patirties, kitur – sėkmės ar šalto proto. Bet kokiu atveju noriu padėkoti mūsų žaidėjoms ir komandos kapitonei Editai Liachovičiūtei už pastangas ir rinktinei skirtą laiką, taip pat mūsų merginas palaikusiems sirgaliams ir puikiai savo darbą atlikusiems organizatoriams – Šiaulių teniso mokyklos komandai“, – teigia R. Grušas. 

Kalbėdamas apie moterų teniso perspektyvas Lietuvoje jis teigė esąs apimtas dvejopų jausmų. 

"Šiauliuose akivaizdžiai pamatėme, kad kol kas Lietuvos moterų tenisas kol kas laikosi tik ant Linos Stančiūtės pečių. Būtent ji šiame FedCup mače traukė mūsų komandą į priekį. Gražių epizodų pamatėme ir Akvilės Paražinskaitės vienetuose bei Justinos Mikulskytės dvejetų susitikimuose, tačiau to nepakako pačiam svarbiausiam dalykui – kad būtų iškovotos pergalės. Tačiau Akvilė ir Justina dar labai jaunos tenisininkės. Tikiu, kad Šiauliuose įgytos patirties joms taps geru postūmiu judėti į priekį".

Šiauliuose vykusių varžybų grupių etape Lietuvos tenisininkės vienodu rezultatu 1:2 nusileido Suomijos ir Lichtenšteino komandoms bei 3:0 įveikė Juodkalniją. Lemiamoje kovoje dėl išlikimo antroje varžybų grupėje lietuvės 1:2 nusileido Egipto komandai. Visuose pralaimėtuose susitikimuose lietuvės nusileido varžovėms lemiamoje dvejetų dvikovoje. 

Kitais metais Lietuvos tenisininkės žais Federacijos taurės turnyro Europos-Afrikos zonos trečioje grupėje. Čia jų varžovėmis bus Juodkalnijos, Danijos, Graikijos, Moldovos, Norvegijos, Maltos, Namibijos, Madagaskaro, Kipro, Armėnijos ir Islandijos rinktinės. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius