Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 19

Fiasko patyręs N.Džokovičius: „Nesu pratęs pralaimėti antruose „Australian Open“ etapuose“

Ketvirtadienį „Australian Open“ čempionatą sudrebino didelė sensacija – vos 117-ą vietą ATP reitinge užimantis Uzbekistano atstovas Denisas Istominas iš varžybų eliminavo šešis kartus Melburne triumfavusią antrąją pasaulio raketę Novaką Džokovičių. Nors 29-erių serbo pralaimėjimas sukrėtė daugelį, pats tenisininkas dėl nesėkmės pernelyg nenuogąstavo.
Novakas Džokovičius Melburne patyrė šokiruojantį pralaimėjimą prieš Denisą Istominą
Novakas Džokovičius Melburne patyrė šokiruojantį pralaimėjimą prieš Denisą Istominą / „Scanpix“ nuotr.

Antroji pasaulio raketė ketvirtadienį „Australian Open“ čempionato antrame etape po penkias valandas trukusios dramos D.Istominui nusileido 6:7 (8:10), 7:5, 6:2, 6:7 (5:7), 5:6.

Iki šiol N.Džokovičius „Didžiojo kirčio“ turnyruose dar nebuvo pralaimėjęs antro ATP šimtuko tenisininkui. Prieš tokius varžovus serbas žaidė 33-is kartus ir iškovojo visas pergales.

„Denisas šiandien žaidė nuostabiai ir nusipelnė laimėti, – pripažino antroji pasaulio raketė. – Svarbiausiais momentais jis buvo geresnis žaidėjas, žaidė agresyviai, puikiai padavė. Nors negalėjau nieko padaryti, aš, žinoma, nebuvau patenkintas savo žaidimu.“

„Tai viena iš tų dienų, kai korte nesijauti gerai, neprisitaikai prie ritmo, o tavo varžovas žaidžia puikiai.“

Tai buvo pirmas kartas nuo 2008 metų Vimbldono, kai N.Džokovičius „Didžiojo kirčio“ turnyre nepasiekė trečiojo etapo. Po pralaimėjimo D.Istominui serbas pripažino, kad žaidė banguotai.

„Trečiame sete jaučiausi patogiai, ketvirto pradžioje turėjau gerą „break point’o“ galimybę, bet nepataikiau paprasto smūgio iš dešinės. Tuomet mačas apsivertė. Galbūt ketvirto seto pabaigoje galėjau ką nors padaryti, bet gero šanso neturėjau“, – kalbėjo antroji pasaulio raketė.

Iš viso D.Istomino ir N.Džokovičiaus dvikova truko 4 valandas ir 56 minutes. Bet antroji pasaulio raketė teigia, kad nei vienas iš tenisininkų neatrodė išsekęs, tad, jo nuomone, uzbeko pergalę nulėmė palankiai susiklosčiusios aplinkybės.

Šiemet N.Džokovičius galėjo tapti pirmu tenisininku istorijoje, „Australian Open“ čempionatą laimėjusiu septynis kartus.

„Nesu pratęs pralaimėti antruose „Australian Open“ etapuose, – pripažino dvejus pastaruosius metus Melburne triumfavęs serbas. – Pastaruosius dešimt metų čia žaidžiau labai gerai, iškovojau šešis titulus. Žinoma, tai nuvilia, bet turiu su tuo susitaikyti.“

Paklaustas, ar, jo nuomone, varžovai pradėjo drąsiau prieš jį žaisti, N.Džokovičius atsakė: „Žinoma. Jie nežaistų prieš mane ar prieš bet kokį kitą tenisininką, jei netikėtų, kad gali laimėti. Šiandien Denisas nebuvo favoritas, tačiau svarbiais momentais jis nerodė jokių nervinimosi ženklų. Jis šiandien buvo geresnis.“

VIDEO: Novakas Džokovičius po pralaimėjimo antrojo šimtuko tenisininkui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius