Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 27

Geresnės progos gali ir nebūti: Ričardui Berankiui prognozuojama akistata su Rogeriu Federeriu

Ričardas Berankis dar niekada nėra žaidęs su vienu geriausių visų laikų tenisininkų Rogeriu Federeriu. Tačiau dabar tokia proga atsirado, ir ne bet kur, o prestižiniame Vimbldone. Tiesa, tam, kad šis svajonių pasimatymas įvyktų, abiem tenisininkams reikia įveikti pirmo rato barjerus. Tačiau abu jie laikomi ryškiais pirmų dvikovų favoritais.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

Šį sezoną R.Berakis pralaimėjo visus tris žaistus mačus ant žolės. Jis nusileido Malekui Jaziriui, Danieliui Evansui ir parodomajame mače pralaimėjo Dušanui Lajovičiui. Nepaisant šių pralaimėjimų lietuvis jaučiasi tinkamai pasiruošęs vienam prestižiškiausių pasaulio teniso turnyrų.

„Manau, jog pasiruošimas Vimbldonui susiklostė gerai. Su nekantrumu laukiu pirmosios dvikovos,“ – po nesėkmės prieš D.Lajovičių kalbėjo R.Berankis.

Orakulo prognozė
Orakulo prognozė

Lažybų bendrovė „Orakulas“ kiek menkiau vertina R.Berankio galimybes iškovoti pergalę prieš pirmo rato varžovą Marcusą Willisą, nei R.Federerio akistatoje su Guido Pella. Tačiau tiek lietuvis, tiek šveicaras yra matomi Vimbldono antrame rate.

Nors M.Willisas pasauliniame reitinge užima tik 772-ą vietą, jis šį sezoną sužaidė tik šešis mačus. Ant žolės iškovojo visas tris pergales. 26-erių metų tenisininkas Vimbldono atrankoje nugalėjo 99-ą pasaulio raketę Yuichi Sugitą iš Japonijos. Tada įveikė Rusijos atstovą Andrejų Rubliovą (ATP-203). O lemiamoje atrankos kovoje palaužė Daniilą Medvedevą (ATP-228).

Įdomu tai, kad Didžiosios Britanijos tenisininkas tapo žemiausia rakete nuo 2000-ųjų, kai pagrindiniame Vimldono čempionate rungtyniavo 1049 vietą pasaulio reitinge užimantis Maheshas Bhupathi.

Kas laimės?

Šiemet R.Berankis ant žolės žaidžia tikrai gerai, tačiau vienintelis dalykas, kurio stinga lietuviui, yra stabilumas. Puikiausias to pavyzdys – „Aegon Open Nottingham“ turnyro dvikova su Danieliu Evansu.

54-oji pasaulio raketė šią akistatą pradėjo įspūdingai. Geriausias Lietuvos tenisininkas D.Evansą pirmame sete tiesiog triuškino, o nuostabus jo „forehand'as“, rodės, tuoj atves R.Berankį į lengvą pergalę.

Deja, taip nenutiko. Nuo antrosios akistatos dalies 26-erių metų britas kaip įmanydamas kibo R.Berankiui į atlapus ir netrukus šios D.Evanso pastangos davė vaisių. Lietuvis antrojo seto pratęsime sužaidė prastai, o įsivažiavęs Didžiosios Britanijos tenisininkas prieš mūsiškį netrukus šventė antrą pergalę šiame sezone.

Vis dėlto, kad ir kaip bebūtų, pirmadienį R.Berankis neturėtų rasti vargo su 706-ąja pasaulio rakete. Nors atrankoje M.Willisas ir įveikė kelis pajėgius tenisininkus, lietuvis jam turėtų būti per kietas riešutas.

Juolab kad tai bus pirmas brito pagrindinins turnyras nuo sausio mėnesio. Primename, kad M.Willisas penkis mėnesius leido Tunise treniruodamas mėgėjus.

Pagrindiniai M.Williso privalumai – geras padavimas ir žaidimas prie tinklo. Ypač ant žolės, šie ginklai yra labai pavojingi, tačiau pergalę prieš gerokai pajėgesnius tenisininkus britui jie atneša retai.

M.Williso „forehand'as“ dažnai yra mažiau pavojingas už „backhand'ą“, nors 25-erių metų Didžiosios Britanijos tenisininkas ir yra kairiarankis. Pati M.Williso smūgio iš kairės technika yra labai keista.

Per visą savo karjerą 706-ą vietą ATP reitinge užimantis M.Willisas yra iškovojęs aštuonis titulus, tačiau visi jie pelnyti „Futures“ serijos varžybose.

R.Berankio ir M.Williso dvikova pirmadienį turėtų prasidėti apie 17.00 Lietuvos laiku. Pergalę pirmame etape iškovojusiam tenisininkui atiteks 45 ATP reitingo taškai ir 50 tūkst. svarų sterlingų. Antrame etape nugalėtojo greičiausiai lauks Rogeris Federeris, kuriam iššūkį bandys mesti Guido Pella.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius