Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 11

Helsinkio turnyro burtai Ričardą Berankį suvedė su Ernestu Gulbiu

Pagaliau įvyks daugelio teniso aistruolių laukta geriausių Lietuvos ir Latvijos tenisininkų akistata. Ištraukus Helsinkyje prasidedančio „IPP Open“ turnyro burtus paaiškėjo, pirmame rate Ričardas Berankis kovos su Ernestu Gulbiu.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

Tai bus pirma abiejų žaidėjų akistata karjeroje.

R.Berankis šiuo metu pasaulio reitinge užima 92-ą vietą ir tapo ketvirtuoju pagal skirstymą turnyre žaidėju. E.Gulbis ATP klasifikacijoje 142-as.

24 metų latvis šį sezoną iškovojo 29-ias pergales ir patyrė 27-is pralaimėjimus. Prieš savaitę jis sėkmingai pasirodė Vokietijoje vykusiame taip pat „Challenger“ serijos turnyre ir tik finale pralaimėjo kortų šeimininkui Danieliui Brandsui (ATP 115).

E.Gulbis šį sezoną nelaimėjo nė vieno turnyro. Skambiausia tapo latvio pergalė Vimbldono pirmame rate prieš Tomašą Berdychą. Tačiau jau antrame rate teko pripažinti lenko Jerzy Janowicziaus pranašumą.

„Scanpix“ nuotr./Ernestas Gulbis
„Scanpix“ nuotr./Ernestas Gulbis

Nemaloniausiu 2012 sezone tapo pralaimėjimas Daviso taurės varžybose vengrui Martonui Fucsovicsui (ATP 440).
E.Gulbis šį sezoną jau žaidė su R.Berankiu, tačiau vienoje tinklo pusėje. Latvio ir lietuvio duetas pasiekė Prancūzijoje vykusio dvejetų turnyro pusfinalį, o pasirodymą baigė dėl latvio kojos traumos.

E.Gulbis dar praėjusiais metais buvo pakilęs į rekordinę 21-ą poziciją pasaulio reitinge. 

Už pergalę pirmame „IPP Open“ varžybų rate tenisininkui atiteks 10 reitingo taškų, o antrame rate lauks akistata su Taipėjaus atstovu Jimmy Wangu (ATP 155) arba Ilja Marčenko iš Ukrainos (ATP 162).

Turnyro pirmu pagal skirstymą žaidėju tapo kortų šeimininkas Jankko Nieminenas (ATP 47). Antru skirstytas slovakas Lukašas Lacko (ATP 57).

Turnyro prizinį fondą sudaro 106 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius