Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 20

Į kovą dėl Aivaro Balžeko atminimo taurės stoja pajėgiausi pasaulio 18-mečiai tenisininkai

Sekmadienį Šiauliuose prasideda Tarptautinės teniso federacijos (ITF) jaunių (iki 18 metų) turnyras, skirtas Aivarui Balžekui atminti. ITF turnyrui šiais metais suteikė antrą kategoriją – tokio aukšto įvertinimo neturi jokios kitos Lietuvoje ar kaimyninėse valstybėse rengiamos tarptautinės jaunių teniso varžybos. Pirma vaikinų turnyro raketė – slovakas Filipas Horansky – užima 18-ą vietą ITF aštuoniolikmečių tenisininkų reitinge.
Aivaras Balžekas
Aivaras Balžekas / balzekastennis.lt

Dar septyni turnyro dalyviai patenka į pajėgiausių planetos aštuoniolikmečių šimtuką, o baltarusis Jaroslavas Šyla jau turi ir ATP reitingą - šiuo metu jis yra 1341 pasaulio raketė.

Pagrindiniame vaikinų turnyre kovos keturi Lietuvos atstovai. Pagal turimą reitingą patekęs Julius Tverijonas, o taip pat vardinius kvietimus gavę Laurynas Antropikas, Mantas Bugailiškis ir Almantas Oželis.

Kvalifikaciniame vaikinų turnyre žaidžia dar devyni jaunieji Lietuvos tenisininkai - Julius Gotovskis, Eimantas Gruzdas, Dovydas Šabūnas, Tautvydas Motiejūnas, Rokas Aukštakalnis, Laurynas Adomavičius, Augustas Radžiukynas, Kasparas Žemaitėlis ir Lukas Žvikas.

Pirma merginų turnyro raketė, ukrainietė Hanna Pozničirenko, užima 25-ą vietą ITF jaunių reitinge, o pirmame šimtuke yra dar šešios turnyro dalyvės. Tiek pat sportininkių jau turi ir WTA reitingus, aukščiausias iš kurių priklauso baltarusei Aleksandrai Sasnovič (WTA 703).

Pagrindiniame merginų turnyre varžysis šešios Lietuvos tenisininkės. Lina Padegimaitė ir Gabrielė Bertašiūtė į pagrindą pateko dėka turimų ITF reitingų, o Deimantė Bulovaitė, Agnė Čepelytė, Justina Mikulskytė ir Akvilė Paražinskaitė sulaukė vardinių kvietimų.

Kvalifikaciniame merginų turnyre kovos lietuvės Karolina Vitkevičiūtė, Eglė Jakučiūnaitė ir Saulė Valantiejūtė.

Varžybos vyksta Šiaulių teniso mokykloje (Gardino g. 8, Šiauliai). Pagrindinio turnyro pradžia - vasario 22 dieną.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius