-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 08

Iš PAR grįžęs Ričardas Berankis: „Džiaugiamės rezultatu ir tuo, kad rugsėjį vėl susitiksime“

Lietuvos teniso rinktinė su Ričardu Berankiu priešakyje antradienį grįžo iš Pietų Afrikos Respublikos, kur Daviso taurės varžybose 3:2 nugalėjo šios šalies rinktinę ir iškopė į kitą varžybų etapą. Lietuviai Europos-Afrikos zonos antrosios grupės varžybose pateko į kitą etapą, kur rugsėjo mėnesį varžysis su Bosnijos ir Hercegovinos rinktine.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į Lietuvą iš PAR negrįžo tik antroji šalies raketė Laurynas Grigelis, išvykęs tiesiai į Frankfurtą, kur greit dalyvaus turnyre.

Tuo tarpu R.Berankis sakė, kad turi kelias laisvas dienas, kurias praleis gimtinėje, o tada vyks į savaitės treniruočių stovyklą, po kurios dalyvaus ATP turnyre Bukarešte.

R.Mugevičius: Sąlygos buvo puikios, pasirengimas profesionalus, nepalyginamas su buvusiu Norvegijoje. Matosi, kad aptarnaujantis personalas žino, ką reiškia aukščiausio lygio varžybos. 

„Iš pradžių buvo gana sunku, nors, atrodo, mūsų žaidimo stiliui tas greitis tinka. Tų kelių dienų buvo truputį per mažai pasirengimui, tačiau esame patenkinti savo žaidimu ir tuo, kad rugsėjį vėl turėsime progą susitikti.

Būsimi varžovai yra pažįstami. Jų pirmasis numeris yra Damiras Dzumhuras (ATP-159) – Brisbane šiemet jį nugalėjau. Kartu su Mirza Basičiumi (ATP-253) yra tekę kartu treniruotis, bet žaisti, rodos, neteko. Iki rugsėjo dar labai toli – sunku prognozuoti, kas bus. Apie varžovus sekmadienį nekalbėjome, pralaimėdami 1:2 negalėjome galvoti apie kitą žingsnį, kai dar tas iki pabaigos neužbaigtas“, – pasakojo R.Berankis.

Tenisininkas teigė, kad jam labiau patinka žaisti namuose, o svečiuose atsakomybė dėl rezultatų nė kiek nemažėja. R.Berankis gyrė savo komandos draugus ir ypač paskutinę kovą laimėjusį L.Grigelį.

„Manau, kad spaudimas sekmadienį jautėsi abiem. Jei nebūčiau laimėjęs priešpaskutinio mačo, Laurynui nebūtų buvę dėl ko kautis. Manau, kad ir jis „ištraukė“ labai puikų mačą, nors vienu momentu varžovas jau turėjo iniciatyvą. Varžovai buvo labiau pasirengę, labiau prisitaikę prie sąlygų. Reitingo atžvilgiu nedidelis buvo jų pranašumas, o žaidimo atžvilgiu, manau, pranašumas buvo mūsų pusėje. Jų pusėje buvo tik tie greitesni kamuoliai ir aukštikalnės“, – teigė pirmoji Lietuvos teniso raketė.

Lietuvos teniso rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius gyrė PAR pasirengimą varžyboms bei teigė, kad nepaisant didelio nusikalstamumo PAR, sportininkai jautėsi saugūs.

Reitingo atžvilgiu nedidelis buvo jų pranašumas, o žaidimo atžvilgiu, manau, pranašumas buvo mūsų pusėje. Jų pusėje buvo tik tie greitesni kamuoliai ir aukštikalnės

„Sąlygos buvo puikios, pasirengimas profesionalus, nepalyginamas su buvusiu Norvegijoje. Matosi, kad aptarnaujantis personalas žino, ką reiškia aukščiausio lygio varžybos. Aukštikalnių specifika – išvažiuojant to bijojome, gerai, kad nuvykome anksčiau. Kamuolių bijojau be reikalo, aukštikalnių kamuoliai niekuo nesiskiria nuo paprastų, net juokavome, kad galėtų būti minkštesni.

Mus ten palaikė lietuvių grupė, labai smagu. Jie mums sakė, kad bijoti nėra ko. Organizatoriai liepė niekur nė žingsnio neiti už saugomos teritorijos. Kraštas man atrodė tvarkingas, o važiuojant toliau jau nežinau, kas būtų“, – įspūdžiais dalijosi R.Mugevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius