-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 05 27

Įsibėgėjo: „Roland Garros“ čempionate – puikus Andy Murray pasirodymas

Galingi Ivo Karlovičiaus padavimai geriausio Didžiosios Britanijos tenisininko Andy Murray neišgąsdino. Per pirmus du etapus kaip reikiant paprakaitavusi antroji pasaulio raketė pirmą kartą „Roland Garros“ čempionate iškovojo lengvą pergalę. Penktadienį vykusioje Atvirojo Prancūzijos čempionato trečiojo etapo dvikovoje A.Murray 28-ą vietą ATP reitinge užimantį 37-erių metų kroatą patiesė 6:1, 6:4, 7:6(7:3).
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

Tai buvo septinta A.Murray ir I.Karlovičiaus akistata. Kol kas visas pergales susižėręs yra 29-erių metų britas. Tiesa, šie du tenisininkai ant grunto dar nebuvo kovoję.

VIDEO: Graži Andy Murray „žvakė“

Pirmame sete A.Murray varžovui nepaliko jokių vilčių. Pasinaudojęs dviem „break point’ais“ antroji pasaulio raketė netrukus išsiveržė į priekį 5:0 ir šios persvaros neiššvaistė. Jau antros dalies pirmame geime geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas perprato varžovo padavimus ir vieno „break point’o“ persvaros jam pilnai užteko. Trečiame sete užtikrintai padavimus atlikę tenisininkai nukeliavo į pratęsimą, kuriame aiškiai stipresnis buvo antroji pasaulio raketė

VIDEO: Puikus Andy Murray apvedamasis smūgis

Trečiojo etapo dvikovoje puikiai žaidęs A.Murray padarė vos 4 neišprovokuotas klaidas, atliko 34 smūgius be atsako, o paduodamas pirmu mėginimu laimėjo net 87 procentus taškų.

Nesunkią pergalę ketvirtadienį iškovojęs A.Murray užsitikrino 180 ATP reitingo taškų ir 173 tūkst. eurų, o „Roland Garros“ aštuntfinalyje susikaus su geriausio JAV tenisininko Johno Isnerio ir ruso Teymurazo Gabašvilio poros nugalėtoju.

Primename, kad Atvirasis Prancūzijos čempionatas yra vienintelis „Didžiojo kirčio“ turnyras, kurio finale A.Murray dar nėra žaidęs. Geriausias jo rezultatas Paryžiuje – 2011, 2014 ir 2015 metais pasiektas pusfinalis.

Per visą savo karjerą A.Murray yra iškovojęs du „Didžiojo kirčio“ turnyrų titulus. Jei jam pavyktų triumfuoti ir Paryžiuje, britas taptų šešioliktu tenisininku „Atvirojoje“ eroje, triumfavusiu trijuose skirtinguose šios serijos turnyruose.

Beje, kadangi pasirodymą Prancūzijos sostinėje tęsia ir Aljažas Bedene’as, tai yra pirmas kartas nuo 1999 metų, kai trečiame etape žaidžia du Didžiosios Britanijos tenisininkai.

Tuo tarpu I.Karlovičius, kuris šiemet pakartojo geriausią savo rezultatą „Roland Garros“ čempionate, penktadienį tikėjosi tapti vyriausiu tenisininku nuo 1972 metų, nukeliavusiu iki ketvirtojo „Roland Garros“ etapo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius