-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 03 25

Istorinis momentas: 14-metis tenisininkas pateko į ATP reitingą

14-metis kanadietis Felixas Augeris Alliasime iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti kaip paprastas paauglys. Jaunuolis mėgsta žiūrėti filmus, groti pianinu. Tačiau labiau už viską jis mėgsta žaisti tenisą ir tai pradeda duoti pirmuosius vaisius.
Felix Auger Alliasime
Felix Auger Alliasime / ubitennis.com

14-metis iš Kanados jau perrašė teniso istoriją. Jis tapo pirmuoju tenisininku gimusiu 21-ame amžiuje, patekusiu į ATP reitingą. „Challenger“ turnyre Drumondvilyje paauglys sužibo ryškiausiomis spalvomis. Per tris dienas jis pasiekė tris pergales. Tarp jo įveiktų varžovų – buvusi 67-ta pasaulio raketė Chrisas Guccione ir 2011-ųjų turnyro nugalėtojas Fritzas Wolmaransas.

Tiesa, pagrindinėse varžybose kanadietis pasirodyti negalėjo, jam sutrukdė trauma. 14-metis pasitempė pilvo raumenis. Nepaisant to, Kanados tenisininkas tapo jauniausiu žaidėju pasiekusiu „Challenger“ varžybų galutinį etapą. Savo vardą į teniso istoriją paauglys jau įrašė. Dabar jis yra 1257-ta pasaulio raketė.

„Smagu tai žinoti, bet per daug didelio dėmesio į tai nekreipiu. Žaidžiau šiame turnyre, nes norėjau įgauti patirties ir pagerinti savo žaidimą. ATP reitingo taškai yra tik privalumas, bet man svarbiausia ir toliau stumtis į priekį” , – kalbėjo tenisininkas.

Tenisą kanadietis pradėjo žaisti būdamas vos ketverių. Prie to labiausiai prisidėjo F.Augerio Alliasime tėvas, kuris buvo teniso treneris. Jaunasis tenisininkas pasižymi galingu puolamuoju žaidimu, protingai renkasi smūgius bei gerai juda korte. Teniso pasaulyje neabejojama, kad 14-mečio potencialas – milžiniškas. „Aš noriu tobulėti. Pastaruoju metu daug dirbu su savo treneriais, stengiuosi pagerinti gynybinį žaidimą. Jeigu noriu būti sėkmingas, privalau gerai mokėti visus žaidimo komponentus” , – kalbėjo kanadietis.

Jaunasis tenisininkas turi, į ką lygiuotis. Mėgstamiausi jo žaidėjai – Rogeris Federeris, Novakas Džokovičius ir Jo-Wilfriedas Tsonga.

VIDEO: Felix Auger Aliassime --14 Year Old Qualifies for Drummondville

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius