Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 11

Jo-Wilfriedas Tsonga nugalėjo Rogerį Federerį ir tapo Toronto varžybų čempionu

Jo-Wilfriedas Tsonga sėkmingai užbaigė puikų pasirodymą Toronte vykusiame ATP 1000 serijos turnyre. Prancūzijos tenisininkas „Rogers Cup“ varžybų finale 7:5, 7:6(3) nugalėjo trečią pasaulio raketę Rogerį Federerį ir antrą kartą karjeroje tapo „Masters“ serijos turnyro čempionu.
Rogeris Federeris ir Jo-Wilfriedas Tsonga
Rogeris Federeris ir Jo-Wilfriedas Tsonga / „Scanpix“ nuotr.
J.W.Tsonga tapo pirmu prancūzu, kuriam pavyko laimėti turnyrą Kanadoje. Iš viso tai jau 11-as ATP varžybų čempiono titulas. Paskutinį kartą ATP 1000 serijos turnyrą J.W.Tsonga laimėjo 2008-ais metais Paryžiuje. 

 
„Scanpix“ nuotr./Jo-Wilfriedas Tsonga laimėjo antrą ATP 1000 serijos turnyrą karjeroje
„Scanpix“ nuotr./Jo-Wilfriedas Tsonga laimėjo antrą ATP 1000 serijos turnyrą karjeroje
„Jaučiuosi gerai. Manau, kad dar gerai nesuvokiu ką man pavyko pasiekti šią savaitę, – po pergalės finale kalbėjo J.W.Tsonga. – Tačiau man tai yra didelis pasiekimas. Ir visai kitoks nei Paryžiuje. Ten aš žaidžiau prieš savo šeimyną, draugus. Čia buvau tik su savo žaidimu. Gerai buvo visa savaitė. Nugalėjau daug stiprių vaikinų. Tai didelis pasiekimas, nes aš po praėjusiais metais patirtos kelio traumos labai sunkiai dirbau, kad atsitiesčiau.“

Pakeliui į turnyro finalą J.W.Tsonga nugalėjo Novaką Džokovičių, Andy Murray, Grigorą Dimitrovą.

Neseniai 33-ojo gimtadienio sulaukęs R.Federeris siekė laimėti jau 80-ą trofėjų karjeroje ir taip pat iškovoti jubiliejinę 300-ąją pergalę „Masters“ serijos varžybose. 

Tai buvo šešiolikta abiejų tenisininkų akistata karjeroje ir penkta J.W.Tsongos pergalė. Turnyro nugalėtojui atiteko 1000 reitingo taškų ir 600 tūkstančių dolerių. 

Abu žaidėjai dalyvaus jau prasidėjusiame dar viename ATP 1000 serijos turnyre JAV. „Western & Southern Open“ varžybose J.W.Tsonga žais su Michailu Južnu, o R.Federeris susitiks su Vašeko Pospišilo ir Radeko Štepaneko poros nugalėtoju.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius