Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 23 /16:48

Kei Nišikoris nugalėjo Jo-Wilfriedą Tsongą ir perrašė „Australian Open“ istoriją

24-as pagal skirstymą „Australian Open“ turnyre Kei Nišikoris tapo pirmu Japonijos tenisininku po 80 metų pertraukos, kuriam pavyko pasiekti šio turnyro ketvirtfinalį.
Kei Nišikoris
Kei Nišikoris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Aštuntfinalyje K.Nišikoris po gražios penkių setų kovos 2:6, 6:2, 6:1, 3:6, 6:3 palaužė šeštą pasaulio raketę Jo Wilfriedą Tsongą. Mačas truko tris valandas ir 30 minučių.

„Aš jaučiuosi neįtikėtinai. Pasiekiau pirmą savo ketvirtfinalį ir nugalėjau J.W.Tsongą. Jaučiuosi tikrai laimingas“, – kalbėjo K.Nišikoris. „Tikiuosi, Japonijoje tai bus didelė žinia. Daugybė žmonių man atsiuntė sveikinimus, kai patekau tarp 16-os geriausių. Dabar aš ketvirtfinalyje. Nepaprastas jausmas.“

Ketvirtfinalyje 22 metų Japonijos atstovas žais su dukart „Australian Open“ finalininku Andy Murray.

Didžiosios Britanijos tenisininkui po vos 49 minučių kovos įskaityta pergalė prieš Michailą Kukuškiną. Kazachstano žaidėjas atsiliko 1:6, 1:6, 0:1 ir dėl traumos atsisakė tęsti kovą.

„Korte buvo karšta. Ir man pasisekė, kad nereikėjo eikvoti daug energijos. Aš su juo žaidžiau Brisbene ir tuomet laimėjau tik po atkaklios trijų setų kovos. Panašios kovos tikėjausi ir šiandien“, – kalbėjo A.Murray.

Kitame mače penkta pasaulio raketė Davidas Ferreras 6:4, 6:4, 6:1 nugalėjo septynioliktą pagal skirstymą Richardą Gasquet.

D.Ferreras ketvirtfinalyje žais su geriausiu pasaulio tenisininku Novaku Džokovičiumi, kuris pirmadienį eliminavo paskutinį australą turnyrą – Lleytoną Hewittą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius