-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 31

Kojos skausmų nepalaužtas Ričardas Berankis „US Open“ starte išplėšė dramatišką pergalę

Ričardas Berankis iškovojo vieną įspūdingiausių pergalių karjeroje. Kojos skausmų kamuojamas lietuvis po dramatiškos kovos pirmame prestižinio „US Open“ čempionato rate 6:2, 6:2, 4:6, 2:6, 7:6(7:4) nugalėjo 46-ą vietą pasaulio reitinge užimantį portugalą Joao Sousą.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / @ulysseel nuotr.

Šiame susitikime R.Berankis net tris kartus kvietėsi gydytoją ir kiekvieną kartą tęsė mačą. Dvikova truko tris valandas ir 56-ias minutes. 

Susitikimo pradžioje abu tenisininkai laimėjo pirmąsias savo padavimų serijas ir rezultatas tapo 2:2. Tačiau tuomet R.Berankis laimėjo keturis geimus iš eilės ir pirmą dalį po 32-i minutes trukusios kovos.

Antras setas susiklostė pagal tokį pat scenarijų. R.Berankis vėl laimėjo keturis geimus iš eilės ir antrą dalį po 33-is minutes trukusios kovos.

Tačiau vėliau situacija apsivertė aukštyn kojomis. J.Sousa iškart laimėjo lietuvio padavimų seriją ir išsiveržė į priekį. R.Berankis išlygino rezultatą 4:4, tačiau paskutinius du geimus ir setą laimėjo 46-ą vietą pasaulio reitinge užimantis Portugalijos tenisininkas.

Ketvirtame sete R.Berankis pradėjo jausti kairės kojos skausmus. Lietuvis išsikvietė mediką ir po atlikto masažo tęsė dvikovą, tačiau setą užtikrintai laimėjo J.Sousa.

Prieš lemiamą setą R.Berankis teisėjo paprašė padaryti pertrauką mače ir paliko kortą. Po kelių minučių lietuvis grįžo į aikštę ir tęsė susitikimą. Abu žaidėjai rinko taškus po savo padavimų. R.Berankis pirmavo 6:5 ir vėl išsikvietė mediką. Po suteikto pagalbos geriausias Lietuvos tenisininkas tęsė dvikovą. J.Sousa laimėjo pakutinę savo padavimų seriją – 6:6.

Tačiau pratęsime triumfavo lietuvis – 7:6 (7:4).

Už pergalę pirmame „US Open“ rate žaidėjui atiteko 45-i reitingo taškai ir beveik 70 tūkstančių dolerių premija. Antrame rate lauks akistata su geriausiu Belgijos tenisininku Davidu Goffinu. 15-ą vietą pasaulio reitinge užimantis žaidėjas 6:4, 6:1, 6:2 užtikrintai nugalėjo italą Simonę Bolellį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius