Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 28

Lauryno Grigelio treneris: „Lietuvai ne vieta žaisti Daviso taurės trečioje grupėje“

Laurynas Grigelis su treneriu Giuseppe Menga išvyko į Jungtines Amerikos Valstijas, kur dalyvaus dviejuose 100 tūkst. dolerių vertės „Challenger“ serijos turnyruose. Pirma stotelė bus Sakramente, antra – Tiburone. Prieš išvyką Lietuvos tenisininko treneris G.Menga pareiškė, kad artimiausi du turnyrai L.Grigeliui bus paskutiniai šį sezoną. Vėliau sportininkas ilsėsis, sužais porą smulkesnių turnyrų šalia namų, ruošis žiemos sezonui ir „Australian Open“ varžyboms.
Lietuviai ruošiasi mačui su Estija
Lietuviai ruošiasi mačui su Estija / avgi.lt nuotr.

Kokios formos Laurynas išvyksta į JAV?

Jis šiuo metu geroje formoje. Sužaidėme neblogą turnyrą Izmire. Bet šis sezonas jam tikrai buvo ilgas, todėl manau, kad artimiausi du turnyrai Sakramente ir Tiburone bus paskutiniai. Vėliau sužaisime dar kelis mažesnius, tačiau iš didesnių šie bus paskutiniai.

Lauryno rezultatai pranoko lūkesčius, kuriais su mumis dalijotės dar sezono pradžioje.

Mes pasiekėme daugiau nei tikėjomės. Kalbėjome, kad galime pamėginti laimėti 100 tūkst. „Challenger“ serijos teniso turnyrą. Tačiau, kaip minėjome prieš tai, šios sezono tikslas buvo patekti tarp 250 geriausių tenisininkų. Dabar Laurynas yra 210-as.

Manau, kad mes turime neblogą galimybę finišuoti apie 200-oje pozicijoje, tačiau man svarbiausia yra ne tai. Svarbiausia – jo žaidimo kokybė, o ji gera. Ir tai man šiuo metu svarbiau, nei tiksli reitingo vieta. 

Įvykių neskubinate...

Tikrai ne. Jeigu mūsų reitingas būtų apie 400, sakyčiau, na gerai, klausyk, reikia pasitempti (juokiasi). Bet dabar reitingas geras. Ir mums nereikia plėšytis.

Izmire Laurynas žaidė poroje su Ričardu Berankiu. Girdėjome, kad jiems puikiai sekėsi ir patiko kartu žaisti...

Pirmame rate jie nugalėjo pirmą pagal skirstymą porą, o antrame rate šventė nesunkią pergalę. Taip jau sukrito, kad Ričardui paskutinis dvejetų mačas buvo ketvirtas per dieną. Prieš tai buvo labai ilga ir sunki trijų setų kova su Stevenu Darcisu. Paskutiniame dvejetų mače Ričardas ėmė jausti nugarą ir nusprendė nerizikuoti. Ir tai teisingas sprendimas.

Šiaip, manau, jie žaidė labai gerai ir jeigu viskas būtų vykę pagal normalų grafiką, jie tikrai galėjo laimėti. Bet tokį šansą, tikiu, jie dar turės ateityje.

Kai Lauryno ir Ričardo keliai sutaps kokiame nors turnyre, jie badys žaisti poroje ir dvejetus?

Taip, žinoma.

Girdėjome, kad susitikę Turkijoje su R.B. komanda džiaugėtės vieni kitų kompanija, tačiau negalėjote susitaikyti su mintimi, kad Lietuvos rinktinė iškrito į trečią Daviso taurės divizioną. Nusprendėte šį nesusipratimą ištaisyti?

Taip. Žinot, iš tikrųjų šiemet visiems viskas susiklostė nelabai palankiai. Tai buvo blogas periodas. R.Berankis patyrė traumą, Laurynui taip pat buvo ne pats geriausias laikas. Kitais metais turnyras vyks vieną savaitę. Girdėjau, kad varžybos gali būti surengtos Lietuvoje, tai būtų dar vienas teigiamas dalykas.

Žinoma, mes norime pakilti aukščiau, nes Lietuvai ne vieta žaisti Daviso taurės trečioje grupėje. Tai jau tikrai. Mes esame pasirengę žaisti kitų metų Daviso taurėje. Dėl šio dalyko nėra jokių abejonių.

Ir paskutinis klausimas. Tiesiog smalsu: vieną dieną Laurynas kovėsi ir buvo arti pagrindinio „US Open“ turnyro, netrukus nuvyko į Italiją, dalyvavo „Futures“ turnyre ir pirmam rate pralaimėjo šeši šimtai...

Taip, taip (šypsosi). Žinau, apie ką kalbat (juokiasi). Šiam turnyrui spauskite mygtuką „Cancel“ (juokiasi). Mums tai buvo atostogos. Pažįstamas mus pasikvietė pailsėti į vieną nuostabiausių vietų pasaulyje. Jeigu netingite, pasižiūrėkite per „Google“ – Stintino, Sardinijoje. Neįtikėtina vieta ir neįtikėtina jūra.

Laurynui buvo sunki vasara, apskritai sunkus sezonas. Nusprendėme pasidaryti kelių dienų atostogas ir pailsėti. Aš matau, kad jam reikia to. Matėte, juk kitame turnyre Laurynas žaidė daug sėkmingiau. Nugalėjo Amerą Deličių, kuris yra tikrai labai geras žaidėjas.

Po minėtų turnyrų, sezonas, galima sakyti, mums bus pasibaigęs. Sužaisime kelis turnyrus, kurie yra šalia mūsų gyvenamosios vietos, ruošimės žiemai ir „Australian Open“ kvalifikacijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius