Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 16

Laurynui Grigeliui prieš akis rimčiausi sezono turnyrai

Laurynas Grigelis pranešė, kad praleis Daviso taurės akistatą su Maroko rinktine. Kiek ankščiau paaiškėjo, kad Lietuvos rinktinei dėl sveikatos problemų negalės padėti ir pirmoji mūsų šalies raketė Ričardas Berankis. Tapo aišku, kad vilčių išlikti antrame Daviso taurės divizione turime mažai. L.Grigelio treneris Giuseppe Menga Deuce.lt pareiškė, kad sprendimas nežaisti už Lietuvą buvo sunkus, tačiau 19-os metų tenisininko laukia rimčiausi sezono startai JAV ir Azijoje. L.Grigelis šiuo metu ATP reitinge užima rekordinę 349-ą vietą.
Lietuviai ruošiasi mačui su Estija
Lauryno Grigelio treneris Giuseppe Menga / avgi.lt nuotr.

Kas privertė atsisakyti Daviso taurės varžybų?

Patikėkit, sprendimas buvo tikrai sunkus. Tačiau Laurynas tomis dienomis dalyvaus Jungtinėse Amerikos Valstijose vyksiančiuose „Callenger“ ir ATP serijos turnyruose. Varžybų grafikas labai geras. Taigi, jam tai šansas. Yra ir dar viena priežastis. Taip, dabar Laurynas žaidžia turnyrus ant grunto, bet visi žinome, kad tai nėra jo mėgstamiausia danga.

Aš, žinoma, viską puikiai suprantu, egzistuoja kitų problemų, bet sprendimas Daviso taurės varžybas žaisti ant grunto nebuvo pats palankiausias Lietuvos komandai. Jūs turbūt žinot, kad Laurynas Maroke susitiko su, berods, antra jų rakete ir laimėjo tik po trijų setų kovos. Nors varžovas pasaulio reitinge ir užėmė 900-ąją ar 1000-ąją poziciją, tiksliai nežinau, vis vien ant grunto jie žaidžia tikrai gerai.

O Maroke Laurynas žaidė taip pat gerai ir netgi laimėjo tą turnyrą. Apskritai, tik tada Laurynas ėmė atsigauti po traumos Daviso taurėje. 

Laurynas dabar žaidžia „Futures“ serijos turnyruose su tenisininkais, kurie yra gerokai žemesnėse reitingo pozicijose. Kodėl taip yra? Taip reikia dėl reitingo taškų ar psichologinio atsistatymo po ne itin sėkmingos pirmos sezono pusės?

Po Daviso taurės planavome žaisti „Futures“ turnyrus ir ten pasirinkti taškų. Tada vėl žaisti už Lietuvą ir pradėti „Challenger“ turnyrų seriją. Tačiau Laurynas patyrė traumą Estijoje ir kaip jūs visi matote, rezultatai po to tikrai buvo sudėtingi.

Nelengva sugrįžti, atgauti fizinę formą, psichologinę pusiausvyrą ir pasitikėjimą. Prisipažinsiu, du mėnesiai po traumos mums buvo tikrai labai sudėtingi. Dabar Laurynas, panašu, susigrąžino gerą formą. Sprendimui nežaisti Daviso taurėje ryžomės abu. Pakartosiu, buvo sunku.

Kas per turnyrai Amerikoje? Ko iš jų tikitės? Kada išvykstat?

Kitą savaitę išvykstame į Jungtines Amerikos Valstijas. Po truputį ruošiamės žaidimui ant kietos dangos. Galbūt jie ir vyksta ne pačiu geriausiu laiku, nes tuo metu vyks Daviso taurė, bet tai tikrai bus geri 5 turnyrai. Trys iš jų greičiausiai bus „Challenger“ ir du ATP.  Tai iš esmės ir nulėmė sprendimą praleisti Daviso taurę.

Tada lauks keli „Challenger“ turnyrai Azijoje. Artimiausi du mėnesiai bus labai svarbūs. Laurynui tai bus didelis iššūkis.

Dabar Lauryno pasitikėjimas yra neblogas. Kai grįšime ant kietos dangos, tikiu, jis bus dar geresnis, nes tai jo mėgstama danga.

Atsisakymas žaisti Daviso taurėje buvo vienkartinis sprendimas? 

Taip, žinoma. Tai tik vienkartinis sprendimas. Aš tikiu, kad kitą kartą Laurynas dalyvaus Daviso taurės varžybose.

---

Lauryno Grigelio numatomas varžybų grafikas:

Birželio 27 d. „Challenger“ turnyras Vinetkoje (JAV, prizinis fondas 50 000 dolerių)
Liepos 4 d. „ATP“ turnyras Niuporte (JAV, prizinis fondas 442 500 dolerių)
Liepos 11 d.  „Challenger“ turnyras Aptose (JAV, prizinis fondas 100 000 dolerių) arba Grambyje (50 000 dolerių)
Liepos 18 d. „ATP“ turnyras Atlantoje (531 000 dolerių) arba Leksingtonas  (jeigu pateks į pagrindinį turnyrą, prizinis fondas 50 000 dolerių)
Liepos 25 d. „ATP“ turnyras Los Andžele (prizinis fondas 619 500 dolerių) arba laisva savaitė.
Rugpjūčio 1 d. treniruotės.
Nuo rugpjūčio 8 d. „Challenger“ turnyrai Azijoje (Samarkandas, Karši ir Astana)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius