Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 26

Lenkų milžinas grįžo: Ispanijoje – Jerzy Janovičiaus nesėkmė

Pirmą kartą po šešių mėnesių pertraukos raketę į rankas pagriebęs Jerzy Janovičius pagaliau sugrįžo. Vis dėlto geriausio Lenkijos tenisininko sugrįžimas apkarto. 154-oji pasaulio raketė „Challenger“ turnyro Ispanijoje starte 6:2, 6:7 (3:7), 5:7 nusileido italui Lucai Vanni, kuris ATP reitinge užima 170-ą vietą.
Jeržis Janovičius
Jeržis Janovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nesėkmę patyręs J.Janovičius ATP taškų nepelnė, o sąskaitą papildė tik 660 eurų. Jį nugalėjęs Italijos tenisininkas užsitikrino 8 reitingo taškus ir 1,1 tūkst. eurų. „Open Castilla y Leon Villa El Espinar“ turnyro aštuntfinalyje L.Vanni susikaus su belgu Yannicku Mertinsu.

Geriausiam Lenkijos tenisininkui tai buvo vos antras turnyras šiemet. Į kortus J.Janovičius sugrįžo po nesėkmės „Australian Open“ čempionato pirmame etape prieš šešis mėnesius.

„Buvau traumuotas aštuonis mėnesius, paskutinį kartą raketę rankoje laikiau prieš penkis, – oficialiai turnyro svetainei pasakojo lenkas. – Tikiuosi apsisaugoti nuo dar vienos kelio traumos.“

154-oji pasaulio raketė 2013 metais ATP reitinge pasiekė 14-ą vietą ir buvo laikomas vienu didžiausiu jaunųjų talentų. Tačiau tada J.Janovičių pakirto traumos.

Tais pačiais metais 25-erių lenkas patyrė nugaros traumą, kuri jį apie tenisą pamiršti privertė vienam mėnesiui. Vis dėlto sezoną J.Janovičius baigė tarp dvidešimties geriausių pasaulio tenisininkų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jeržis Janovičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jeržis Janovičius

Tačiau dar neprasidėjus 2014-ųjų sezonui J.Janovičių nuplovė smarki nesėkmių banga. Geriausias Lenkijos tenisininkas turėjo praleisti „Hopman Cup“ turnyrą, o „Australian Open“ čempionate krito irgi palyginus anksti. Po šio turnyro paaiškėjo, kad Australijoje lenkas žaidė skilusiu pėdos kaulu. Susimovęs grunto sezono metu, Vimbldoną jis paliko jau po trečiojo etapo.

Tada J.Janovičius iškrito iš pirmo ATP penkiadešimtuko, o po pat Vimbldono čempionato jis patyrė dar vieną kojos traumą. Galiausiai savo sezoną lenkas baigė rugpjūčio mėnesį, o į kortus sugrįžo tik 2015 metų vasarį.

„Scanpix“ nuotr./Jerzy Janowiczius
„Scanpix“ nuotr./Jerzy Janowiczius

Sugrįžimas žadėjo daug – „Open Sud de France“ turnyre vasarį jis pasiekė finalą, kuriame jį pakirto virusinė infekcija...

Rodės, kad nors 2015-ųjų sezonas ir nesiklosto puikiai, J.Janovičius nusikratė traumų šešėlio. Taip buvo iki spalio mėnesio, kai J.Janovičius patyrė sunkiausią traumą savo karjeroje. Dėl kelio skausmų 25-metis turėjo gulė ant operacinio stalo. Dar vienas sezonas jam baigėsi dėl sužeidimo.

J.Janovičius galiausiai pabandė sugrįžti šių metų „Australian Open“ čempionate, tačiau ten pirmame etape nusileido Johnui Isneriui. Po šio turnyro Lenkijos tenisininką vėl užklupo kelio skausmai. Netrukus į kelį J.Janovičiui suleistos kamieninės ląstelės, tačiau jos 154-ajai pasaulio raketei nepadėjo.

Taip traumų nukamuotas J.Janovičius kentėjo iki dabar. Nors antradienį „Challenger“ turnyro starte jis ir pralaimėjo, lenko forma nebuvo tokia tragiška, kokios daugelis tikriausiai tikėjosi. Pamatysime, ar lenko n sugrįžimo ir vėl nesustabdys traumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius