Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 20

Lietuvos moterų teniso rinktinė į pasaulinę areną nusiteikusi grįžti pergalingai

Gegužės 2-7 dienomis Kaire, Egipte, Lietuvos moterų teniso rinktinė, po dviejų metų pertraukos, stos į kovą Federacijos taurės („FedCup“) Europos-Afrikos zonos trečios grupės varžybose.
Lina Stančiūtė
Lina Stančiūtė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kadangi keletą metų nežaidėme šiose varžybose, turime startuoti žemiausiose grupėje. Ką gi, bent negalime nukristi žemiau“, – SEB arenoje surengtoje spaudos konferencijoje šypsojosi rinktinės kapitonė Edita Liachovičiūtė.

Pasak jos, rinktinės sudėtis nėra bloga – geriausia, kokią šiandien galima surinkti. Rinktinės lyderė Lina Stančiūtė WTA reitinge šiuo metu užima 548 vietą, Joana Eidukonytė – 1081-ąją. Komandoje taip pat bus Aurelija Misevičiūtė ir jaunosios kartos atstovė Lina Padegimaitė.

„Turime dvi WTA reitingo žaidėjas, bet tai neatspindi tikrojo komandos pajėgumo. A.Misevičiūtė šiuo metu gyvena JAV ir ten aktyviai sportuoja, tačiau nedalyvauja WTA turnyruose, todėl jos reitinge nėra. Kaip žinome, anksčiau ji buvo pasiekusi WTA reitingo 200-uką, todėl jos patirtis komandai bus labai naudinga. Labai džiugu, kad Aurelija su dideliu noru prisijungė prie rinktinės“, – kalbėjo E.Liachovičiūtė.

Trečios grupės turnyre Egipte varžysis 9 rinktinės, suskirstytos į dvi grupes – Lietuva, Alžyras, Egiptas, Airija, Juodkalnija, Moldavija, Norvegija, Pietų Afrika ir Tunisas. Dalyvauti varžybose atsisakė Malta ir Islandija. Grupių burtai bus traukiami gegužės 1 dieną.

Pasak E.Liachovičiūtės, Lietuva kartu su Pietų Afrikos rinktine yra turnyro favoritės, ir bus pagrindinės favoritės kovoje dėl dviejų kelialapių į aukštesnį divizioną.

„Smagu, kad po dviejų metų pertraukos moterų rinktinė grįžta į pasaulinę arena. Kaip vyrai atgimė ir parodė savo charakterį, taip pats laikas tą padaryti atėjo ir moterims. Pats laikas atgimti ir parodyti, kad Lietuvoje yra žaidžiamas ir moterų tenisas,– kalbėjo Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

Tikrai nėra tikslas – tiesiog dalyvauti. Tikslas – pabandyti pakilti į aukštesnę grupę, o jei nepavyks – ruoštis kitam sezonui ir vėl bandyti. Tikrai yra kam žaisti. Dabar komanda yra puikios sudėties, o žvelgiant į perspektyvą galima sakyti, kad rinktinė tik stiprės“.

Pasak R.Grušo, išvyką į Egipą kainuos 35-40 tūkst. litų.

„Labai džiaugiuosi, kad vėl galėsime atstovauti Lietuvai. Manau, turime gan gerus šansus kovoti dėl  išėjimo į aukštesnį divizioną. Turime neblogą komandą ir tikime, kad pasiseks“, – teigė L.Stančiūtė.

Pajėgiausia šalies tenisininkė šiuo metu dėl kirkšnies traumos negali treniruotis pilna jėga. L.Stančiūtė dėl to turėjo atšaukti ir dalyvavimą kitą savaitę Minske vyksiančiame turnyre.

Peržvelgusi turnyro dalyvių sąrašą, L.Stančiūtė sakė, jog su Pietų Afrikos atstove Natalie Grandin jau yra žaidusi. „Kaip sekėsi? Nekaip...“, – šyptelėjo tenisininkė.

Debiuto rinktinėje J.Eidukonytė sakė laukianti pakilia nuotaika. „Pirmą kartą žaisti rinktinėje yra labai smagu. Be to, tai didelė garbė“, – kalbėjo jaunoji tenisininkė.

Pasiruošimas „FedCup“ varžyboms tenisininkės ruošiasi individualiai. Tiesa, prieš pat išvyką bus surengta bendra 2-3 dienų stovykla, kurios metu merginos treniruosis ant grunto. Būtent ant grunto vyks ir varžybos Egipte.

„Mes vasarą tik ant grunto ir žaidžiame, todėl danga mums nekels jokių problemų. Tiesa, šiemet ant grunto dar nežaidėme“, – sakė L.Stančiūtė. „Mes ant grunto – kaip žuvys vandenyje“, – pridūrė rinktinės kapitonė E.Liachovičiūtė.

„Pasirodymas daug priklausys nuo to, ar po kirkšnies traumos atsigaus Lina. Vis dėlto nesakyčiau, kad visa atsakomybė guls tik ant lyderės pečių. Visi susitikimai svarbūs, ypač dvejetų. Galiu patikinti, kad Kaire žais visos keturios tenisininkės. Visos keturios turi būti pasiruošusios“, – sakė  E.Liachovičiūtė.

Paklausta, kas prieš varžybas kelia didžiausią nerimą, rinktinės kapitonė teigė – saugumas. „Neramumai Egipte šiek tiek gąsdina. Būtent dėl to buvo nuspręsta varžybas perkelti į netoli oro uosto esančius kortus, nors iš pradžių planuota jas rengti miesto centre“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius