Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 27

M.Šarapovos bėdos didėja – dopingo koncentracija kraujyje viršija leistiną normą

Marija Šarapova kuo toliau, tuo labiau grimzta link dopingo skandalo dugno, o jos galimybės sugrįžti, rodos, kasdien vis mažėja. Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko trečiadienį rusų sporto kanalui „Match TV“ atskleidė, kad geriausios Rusijos tenisininkės kraujyje meldoniumo rasta daugiau už leistiną normą.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Marijos situacija dopingo skandale nėra lengva. Nelengva todėl, kad jos kraujyje rastas meldoniumo kiekis viršija leistina normą,“ – kalbėjo V.Mutko.

„Marija šį preparatą (meldoniumą) vartojo kelerius metus, nes jai jį išrašė gydytojas. Nenoriu įvykiams užbėgti už akių. Mes tiesiog norime, kad ji sugrįžtų į didįjį sportą. Nenoriu spėlioti, ar jai pavyks iš balos išlipti sausai, ar ne.“

Primename, kad 9-ą vietą WTA reitinge užimanti rusė kovo pradžioje specialiai surengtoje spaudos konferencijoje Los Andžele pati pripažino, kad „Australian Open“ čempionato metu atliktas dopingo testas parodė teigiamą rezultatą.

Kol kas nuosprendžio M.Šarapova dar neišgirdo, tačiau Tarptautinės teniso federacijos prezidentas Davidas Haggerty atskleidė, kad verdiktas turėtų būti paskelbtas iki birželio mėnesio pabaigos.

Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) neseniai skelbė, kad iki kovo 1-os dienos atliktuose testuos gali būti ne daugiau 1 mikrogramo šios nuo sausio 1-osios draudžiamos medžiagos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius