Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 01

Netikėtai Vimbldone nesėkmę patyrusi Garbine Muguruza: „Tapau taikiniu“

„Roland Garros“ čempionė Garbine Muguruza ketvirtadienį baigė savo pasirodymą Vimbldone, nes patyrė nesėkmę jau antrame varžybų etape. Antroji pasaulio raketė nusileido 124-ai pasaulio raketei Janai Cepelovai rezultatu 3:6, 2:6. Po mačo ispanė teigė, kad varžovė žaidė itin agresyviai, o antroji pasaulio raketė jautė per daug spaudimo ir buvo išsekusi fiziškai.
Garbine Muguruza
Garbine Muguruza / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Esu viršūnėje ir tokia yra šlovės kaina, – po pralaimėjimo kalbėjo ispanė. – Visos varžovės nori man įgelti. Jos žaidžia atsipalaidavusios, nes neturi ko prarasti.

Iš manęs visi labai daug tikisi. Jau prieš atvykdama į Didžiąją Britaniją žinojau, kad tai bus labai sunkus čempionatas. Tačiau tikrai neketinu skųstis. Man tai patinka ir tikiuosi visuomet būti tarp favoričių.“

G.Muguruza Londone siekė tapti vos aštuntąja tenisininke, kuri tais pačiais metais laimėjo Vimbldoną bei „Roland Garros“ varžybas. Paryžiaus titulo savininkė po nesėkmės pripažino, kad jai reikės iš naujo pergalvoti savo pasiruošimo varžyboms strategiją.

„Viskas vyksta labai greitai. Pirmą kartą po tokio įspūdingo triumfo atvykau į sekantį turnyrą. Dar vis bandau suprasti kaip jaučiuosi, – pasakojo G.Muguruza. - Žinau tik tiek, kad man reikėjo daugiau pailsėti.

Vieną dieną laimi, o kitą patiri nesėkmę. Tai normalu. Tačiau tikiuosi, kad ateityje man pavyks rungtyniauti stabiliau. Noriu visuose turnyruose pasiekti aukštus rezultatus.

Man reikia išmokti atsitiesti po didesnių duobių savo žaidime. Šiandien jaučiau, kad nebeturiu jėgų, o mano varžovė buvo labai aršiai nusiteikusi. Turi būti pasiruošęs. Negali „Didžiojo kirčio“ turnyre žaisti ne visu pajėgumu.“

Panašiai šiemet atsitiko ir „Australian Open“ čempionei Angelique Kerber. Nugalėjusi Melburne vokietė nesugebėjo susitvarkyti su spaudimu ir „Roland Garros“ varžybose pralaimėjo jau pirmąją dvikovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius