-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 27

Novakas Džokovičius dėl sunkios vasaros nepergyvena: tikiu, kad esu geriausios formos karjeroje

Nepaisant ne itn sėkmingos vasaros, pirmoji pasaulio raketė Novakas Džokovičius tiki, kad vis dar yra geriausios savo formos. Serbijos tenisininkas pabrėžė, kad nors jį tebekamuoja kelios problemos, jis yra pasiruošęs ginti nugalėtojo titulą kitą savaitę prasidėsiančiame paskutiniame metų „Didžiojo kirčio“ turnyre – „US Open“ čempionate.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Pastaruoju metu N.Džokovičiaus forma buvo labai banguota. 29-erių metų serbas po sensacingos nesėkmės trečiame Vimbldono etape atsitiesė „Rogers Cup“ turnyre Toronte, kur iškovojo 30-ą „Masters“ serijos trofėjų. Iš Kanados pirmoji pasaulio raketė kėlėsi į Rio de Žaneirą, tačiau olimpines žaidynes paliko jau po pirmo etapo dvikovos.

Po pralaimėjimo Rio olimpiadoje prieš Juaną Martiną del Potro geriausias pasaulio tenisininkas nusprendė nedalyvauti Sinsinatyje vykusiame „Masters“ turnyre. N.Džokovičius atskleidė, kad tokį sprendimą priėmė dėl riešo traumos, kuri vis dar nėra pilnai pagijusi.

„Riešas pastarąsias dvi tris savaites nebuvo pačios idealiausios būklės, tačiau darau viską, kad „US Open“ čempionatui būčiau pasiruošęs šimtu procentų,“ – pirmoje spaudos konferencijoje Niujorke pasakojo N.Džokovičius.

Pirmoji pasaulio raketė atskleidė, kad riešo traumą gydė visais įmanomais būdais, o sužeidimas labiausiai trukdo atlikti smūgį iš kairės pusės.

Du kartus „US Open“ čempionate triumfavęs N.Džokovičius „Flushing Meadows“ teniso parke sieks iškovoti trečią „Didžiojo kirčio“ titulą šiame sezone ir 13-ą karjeroje. Trečio trofėjaus Niujorke atveju jis priartėtų prie Rafaelio Nadalio ir legendinio JAV tenisininko Pete’o Sampraso, kuris per savo karjeras yra laimėję po 14-a „Didžiojo kirčio“ turnyrų.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

„Aš turėjau nuostabią „Didžiojo kirčio“ turnyrų karjerą, kuria labai didžiuojuosi ir už kurią esu dėkingas. Man 29-eri metai. Tikiu, kad dabar esu savo karjeros pike. Stengsiuosi geriausią savo formą išsaugoti kuo ilgiau, – sakė N.Džokovičius. – Man didelė garbė būti minimam tarp teniso legendų, kurios laimėjo daugiau nei dešimt „Didžiojo kirčio“ turnyrų.“

Pasak geriausio pasaulio tenisininko, netikėta nesėkmė trečiame Vimbldono etape vis dar šmėžuoja jo mintyse. S.Querrey Londone ne tik sugniuždė N.Džokovičiaus viltis iškovoti „Kalendorinį kirtį“, bet ir nutraukė jo 30-ies pergalių iš eilės seriją „Didžiojo kirčio“ turnyruose.

„Man pasisekė, kad „Didžiojo kirčio“ turnyruose visą laiką žaidžiau labai aukštame lygyje, – toliau kalbėjo Nole. – Tas pralaimėjimas trečiame etape man leido į viską pažvelgti iš kito kampo, atgauti jėgas ir persigrupuoti ateities turnyrams.“

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius Rio olimpiados pirmame etape nusileido Juanui Martinui del Potro
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius Rio olimpiados pirmame etape nusileido Juanui Martinui del Potro

Pirmoji pasaulio raketė teigė, jog Vimbldone taip pat nebuvo šimtu procentų pasiruošęs rungtyniauti. Tačiau tąkart, skirtingai nei Rio, N.Džokovičius turėjo privačių problemų, o ne fizinių.

Nepaisant nelengvos vasaros, N.Džokovičius yra patenkintas šiuo sezonu, kuriame iškovojo 51-ą pergalę ir patyrė tik penkis pralaimėjimus.

„Tai buvo nuostabus sezonas. Neabejodamas galiu teigti, kad jis buvo vienas geriausių mano karjeroje,“ – galva palinksėjo 29-erių serbas.

Savo pasirodymą „US Open“ čempionate N.Džokovičius pradės jau pirmadienį. Pirmame etape serbas susitiks su traumų nukamuotu lenku Jerzy Janovičiumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius