-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 29

Novakas Džokovičius mokslininkų neklauso: olimpinių žaidynių praleisti neketina

Geriausias pasaulio tenisininkas Novakas Džokovičius ketina dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse nepaisant to, kad šalyje vyrauja Zikos virusas. Mokslininkai pataria į Braziliją nevykti, tačiau Serbo teigimu, perkelti olimpiadą į kitą šalį nebūtų tinkamas sprendimas.
Novakas Džokovičius prieš Aljazą Bedene
Novakas Džokovičius prieš Aljazą Bedene / „Scanpix“ nuotr.

Daugiau nei 100-as geriausių pasaulio mokslininkų pasirašė atvirą laišką Pasaulio sveikatos organizacijai, teigdami, kad olimpinės žaidynės neturėtų vykti Brazilijoje dėl įsisiautėjusio viruso.

Tačiau PSO nenusiteikusi klausyti šių įspėjimų ir pataria tęsti pasiruošimo darbus šiai kas keturis metus vykstančiai šventei. Zikos virusas naujausiais duomenimis jau siejamas ir su įgimtomis naujagimių ligomis, o šioje šalyje juo užsikrėtę yra 1,5 mln. gyventojų.

„Man buvo pranešta, kad didžioji mokslininkų dauguma nepataria važiuoti į Rio, – teigė N.Džokovičius. – Jei atvirai, tai nebežinau ką galvoti. Man reikia daugiau informacijos, kad galėčiau plačiau apie tai kalbėti. Tačiau šiuo metu aš planuoju rungtyniauti olimpiadoje. Niekas nesikeičia.

Laikas parodys. Nemanau, kad reikia net svarstyti olimpiados atšaukimą. Juk jose planuoja pasirodyti tiek daug žmonių. Sportininkai ruošėsi ir planavo čia varžytis jau ne vienerius metus.

Žinoma, sveikata yra pats svarbiausias dalykas. Turėtume pradėti kalbėti ne tik apie žmones, kurie atvyks ten olimpinėms žaidynėms, o ir apie tuos, kurie ten gyvena.

Turime pažvelgti į šią situaciją iš visų kampų ir tuomet priimti teisingą sprendimą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius