Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 27

Novakas Džokovičius: „Nesu patenkintas savo žaidimu, tačiau tikiu, kad įsivažiuosiu“

Geriausiam pasaulio tenisininkui Novakui Džokovičiui antrame „Roland Garros“ etape dar sykį užteko trijų setų, kad nugalėtų savo varžovą, tačiau po mačo serbas nebuvo patenkintas savo pasirodymu. Dėl savo pirmojo Paryžiaus titulo kovojantis tenisininkas taip pat prakalbo apie Boriso Beckerio įtaką jo žaidimui bei savo mitybos įpročius.
Novakas Džokovičius prieš Steve'ą Darcisą
Novakas Džokovičius prieš Steve'ą Darcisą / „Scanpix“ nuotr.

„Šiandien buvo nemažai dalykų, kurie man nepatiko mano žaidime, – pasakojo N.Džokovičius. – Padariau per daug neišprovokuotų klaidų savo pirmuosiuose arba antruosiuose smūgiuose. Viso mačo metu leidau savo varžovui mane pasivyti, nes šiandien prastai žaidžiau savo padavimus.

Tikiuosi, kad toks žaidimas kituose etapuose nesitęs. Mačai su kiekvienu varžybų ratu vis sunkės, todėl turiu būti pasiruošęs. Tikėjausi, kad turnyro pradžioje man reikės laiko įsivažiuoti, todėl manau, kad nuo šiol mano sportinė forma tik kils aukštyn.“

VIDEO: Roland Garros 2016: Novakas Džokovičius - Steve'as Darcisas

Pirmąją pasaulio raketę nuo 2013-ų metų treniruoja Borisas Beckeris. Žurnalistai serbo pasiteiravo apie darbą su strategu, kuris praeityje buvo puikus tenisininkas bei „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempionas:

„Manau, kad geriausi pasaulio žaidėjai baigę karjerą nori ir toliau būti geriausiais ir pasidalinti savo žiniomis su kitais tenisininkais. Labai džiaugiuosi, kad jis sutiko mane treniruoti, nes pastaruosius kelis metus iš jo išmokau susitvarkyti su psichologiniais žaidimo aspektais. Sužinojau kaip elgtis aikštėje bei už jos ribų.

Jis pats patyrė nemažai pakilimų bei nuosmukių, todėl turi labai daug patirties, kuria nuolat dalinasi su visa komanda. Jo indėlis į mano sėkmę yra labai didelis, o šiuo metu mūsų bendradarbiavimas vyksta labai sklandžiai.

Nežinau kiek dar dirbsime kartu, tačiau džiaugiuosi, kad Borisas nori šią kelionę su manimi tęsti. Sezono pabaigoje pagalvosime ar norime darbuotis dar vienerius metus.“

Spaudos konferencijos pabaigoje pirmoji pasaulio raketė atskleidė savo mitybos įpročius: „Aš esu veganas. Jau beveik metus nevalgau mėsos. Kartais paragauju žuvies, tačiau mėsos atsisakiau.“

N.Džokovičius trečiame „Roland Garros“ etape susitiks su britu Aljazu Bedene, o mačas vyks šeštadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius