Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 25

Novako Džokovičiaus pergalių seriją tęsiasi. Ją sieks nutraukti Juanas Martinas del Potro

Antrajame šiais metais „Didžiojo Kirčio“ serijos teniso turnyre Paryžiuje į trečiąjį etapą nesunkiai iškopė serbas Novakas Džokovičius. Antroji planetos raketė pratęsė įspūdingą pergalių seriją, kai jo varžovas rumunas Victoras Hanescu negalėjo tęsti susitikimo dėl traumos.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po valandos ir 29 minučių N.Džokovičius pirmavo rezultatu 6:4, 6:1, 2:3, tačiau  varžovas mačo nebaigė ir serbas į savo sąskaitą įsirašė 41-ą pergalę iš eilės. Šiais metais N.Džokovičius laimėjo visus 39 žaistus mačus, o įskaitant ir praėjusio sezono pabaigą – jo sąskaitoje jau 41 pergalė iš eilės.

Geresnį sezono startą per visą teniso istoriją yra pademonstravęs tik amerikietis Johnas McEnroe, kuris 1984-aisiais teniso korte laimėjo net 42 sykius iš eilės.

Iš viso serbas šį sezoną iškovojo septynis titulus, tris iš jų grunto aikštėse – „Serbia Open“ (finale nugalėjo F. Lopezą), „Madrid Open“ (finale nugalėjo R. Nadalį) ir Romoje vykusiame „Internazionali BNL d’Italia“ (finale įveikė R. Nadalį).

Per šį mačą N. Džokovičius padavinėjo 74 procentų tikslumu ir per savo padavimą pralaimėjo vos aštuonis taškus. Be to, atliko 27 pergalingus smūgius ir padarė tik trylika neišprovokuotų klaidų.

Trečiajame etape serbo laukia grėsmingas varžovas – 25-asis pagal skirstymą turnyre argentinietis Juanas Martinas del Potro. Po sunkių traumų atsigavęs Argentinos tenisininkas trečiadienį per dvi valandas ir dvylika minučių 6:3, 6:2, 6:4 įveikė slovėną Blažą Kavčičių.

„Mačas su del Potro bus didelis iššūkis tie jam, tiek man. Jis vienas pajėgiausių pasaulio tenisininkų ir nusipelno patekti į „Top 5“. Galbūt labai greitai tai taps realybe. Žinau, kad žiūrovų laukia puikus mūšis“, – sakė N.Džokovičius.

J.M.del Potro 2010 metais dėl riešo traumos dalyvavo vos trijuose turnyruose. 22 metų argentinietis šiuos metus pradėjo 258-oje pozicijoje pasaulio reitinge. Tačiau dabar buvusi ketvirta pasaulio raketė jau užima 26-ą vietą.

Bendrą turnyro prizų fondą sudaro 17,52 mln. eurų. Vyrų vienetų varžybų nugalėtojui atiteks 1,2 mln. eurų prizas ir 2000 ATP reitingo taškų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius