Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 30

Novakui Džokovičiui olimpiada – penktas „Didžiojo kirčio“ turnyras

Pirmadienį 100-o savaičių iš eilės ATP reitingo viršūnėje pasiekimą šventęs Novakas Džokovičius jau galvoja apie olimpines žaidynes. Nors Brazilijoje siautėja Zika virusas, geriausio pasaulio tenisininko tai visai negąsdina, ir olimpiadoje, kurią serbas įvardija kaip penktą „Didžiojo kirčio“ turnyrą, jis planuoja dalyvauti.
Novakas Džokovičius prieš Aljazą Bedene
Novakas Džokovičius prieš Aljazą Bedene / „Scanpix“ nuotr.

Kalbėdamas „Roland Garros“ čempionate, kuris, kaip ir olimpinės žaidynės, yra vienas iš nedaugelio didžiųjų turnyrų, kurių N.Džokovičius dar nėra pavykę laimėti, pirmoji pasaulio raketė atskleidė, kad olimpiada jam kas kartą suteikia neįkainojamą patirtį.

„Būti olimpiados dalimi yra nuostabus jausmas, – aiškino geriausias pasaulio tenisininkas. – Patikėkit, galimybė būti su kitais pasaulio atletais, būti olimpinio kaimelio dalimi, atstovauti savo šalį, dalintis patirtimi su kitais yra neįkainojama.“

Anot 29-erių metų serbo, faktas, jog olimpiada vyksta vos kartą per ketverius metus, ją padaro dar svarbesnę ir brangesnę kiekvienam sportininkui.

„Tai visai kitoks turnyras nei kiti. Jis yra labai ypatingas, nes vyksta kas ketverius metus, o jame dalyvauti gali toli gražu ne kiekvienas,“ – teigė pirmoji pasaulio raketė.

N.Džokovičius per visą savo karjerą dalyvavo dvejose olimpinėse žaidynėse – Pekino 2008 metais ir Londono 2012 metais. Abu kartus jis pasiekė teniso turnyro pusfinalį, tačiau medaliu (bronzos) pasidabino tik Anglijos sostinėje. Įdomu, jog pusfinaliuose jis abu kartus krito prieš vėliau čempionais tapusius tenisininkus – Rafaelį Nadalį ir Andy Murray.

Nors, kaip teigia pats N.Džokovičius, olimpinės žaidynės yra tarsi penktas „Didžiojo kirčio“ turnyras, geriausias pasaulio tenisininkas jose įžvelgia vieną trūkumą. 29-erių metų pirmoji pasaulio raketė nesupranta, kodėl Tarptautinė teniso federacija (ITF) nusprendė šių metų žaidynių dalyviams neskirti ATP reitingo taškų.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius prieš Aljazą Bedene
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius prieš Aljazą Bedene

„Nematau priežasties, kodėl už olimpines žaidynes negalėtų būti skiriami reitingo taškai, – savo nuomonę pareiškė serbas. – Jose dalyvauja geriausi pasaulio tenisininkai, o jos neoficialiai vadinamos penktuoju sezono „Didžiojo kirčio“ turnyru.”

Nors apie olimpines žaidynes kalbama vis daugiau, N.Džokovičius šiuo metu visą dėmesį yra sutelkęs į Atvirąjį prancūzijos čempionatą – vienintelį „Didžiojo kirčio“ turnyrą, kurio serbui dar nėra pavykę laimėti.

Beje, „Roland Garros“ čempionatas tarsi pažymi vieną iš olimpinėms žaidynėms svarbiausių atkarpų, nes kitą dieną po jo pabaigos bus fiksuojami olimpiados dalyvių reitingai. Primename, kad šią vasarą į Rio de Žaneirą vyks 64-i tenisininkai, iš kurių 56-i bus priimti tiesiogiai dėl aukšto reitingo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius