Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 11 /2016 02 12

Nuolat keikiantis varžovui Ričardas Berankis iškovojo pergalę ir pateko į ketvirtfinalį

Ričardo Berankio ir Damiro Džumhuro akistata Memfyje paženklinta lietuvio pergale ir nuolatiniais Bosnijos ir Hercegovinos tenisininko keiksmais, bei nepasitenkinimu. „Memphis Open“ antrame rate R.Berankis šventė pergalę 6:3. 6:4 ir pateko į ketvirtfinalį. Tai buvo trečia abiejų žaidėjų akistata ir trečia lietuvio pergalė.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“/„Anadolu Ajansi“ nuotr.

D.Džumhuras siekė revanšo už anksčiau patirtas dvi nesėkmes ir ypač skaudžią pamoką Daviso taurės varžybose.

Prieš pusantrų metų Sarajeve Bosnijos ir Hercegovinos tenisininkai, kaip ir lietuviai, siekė pirmą kartą istorijoje patekti į pirmą Daviso taurės grupę. Tuomet dramatišką pergalę šventė R.Berankio vedama komanda.  

„Scanpix“ nuotr./Damiras Džumhurras
„Scanpix“ nuotr./Damiras Džumhurras

102-ą vietą pasaulio reitinge užimantis lietuvis sėkmingai pradėjo susitikimą, laimėjo varžovo padavimų seriją, sunkiai, tačiau sėkmingai atliko savus padavimus ir pirmavo 2:0. Netrukus R.Berankis padidino pranašumą iki 4:1 ir išsaugojo iniciatyvą laimėdamas pirmą setą.

Antroje dalyje vyko atkaklesnė kova, tačiau ir vėl su nuolatiniais Bosnijos ir Hercegovinos tenisininko nepasitenkinimo komentarais.

78-ą vietą ATP klasifikacijoje užimantis D.Džumhuras kelis kartus sviedė raketę ant grindinio ir demonstratyviai stebėjosi, anot jo, teisėjų nekompetencija.  

Dėmesio į varžovo verkšlenimus nekreipęs R.Berankis antro seto pabaigoje pirmavo 5:4, sausai laimėjo D.Džumhuro padavimų seriją ir iškovojo pergalę po valandą ir 24-ias minutes trukusios kovos. 

Už pergalę tenisininkui atiteko 45-i reitingo taškai ir 17-os tūkstančių dolerių premija. Memfio turnyro ketvirtfinalyje R.Berankis kovos su Donaldo Youngu. 48-ą vietą pasaulio reitinge užimantis Jungtinių Amerikos Valstijų tenisininkas antro rato mače 6:1, 7:6 (7:2) nugalėjo ispaną Marcelį Gronollersą (ATP 98).

Lietuvio ir amerikiečio ketvirtfinalio dvikova vyks penktadienį 23-ią valandą Lietuvos laiku ir bus transliuojama internete. Deuce.lt kviečia mačo įvykius sekti drauge. O transliacijos nuorodas visada galite rasti mūsų grupėje feisbuke. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius