Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 29

Pergalę Vimbldone Novakas Džokovičius pažymėjo įspūdingu pasiekimu

Šiemet Novakas Džokovičius 55-ajai pasaulio raketei jau buvo pralaimėjęs. Antros tokios klaidos geriausias pasaulio tenisininkas nepadarė. Pirmoji pasaulio raketė trečiadienį sugadino Adriano Mannarino 28-ojo gimtadienio vakarėlį, kai Vimbldone surengė dar vieną gerą pasirodymą. 29-erių metų serbas trečiadienį vykusioje dvikovoje A.Mannarino patiesė 6:4, 6:3, 7:6 (7:5), o šią pergalę pažymėjo įspūdingu pasiekimu.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Priminsime, jog šiemet N.Džokovičius jau buvo pralaimėjęs 55-ajai pasaulio raketei, kai Monte Karlo „Masters“ turnyre krito prieš tuo metu šią vietą ATP reitinge užėmusį Jiri Vesely.

N.Džokovičius su Prancūzijos tenisininku susikovė pirmą kartą. Už pergalę pirmajai pasaulio raketei atiteko 90 ATP reitingo taškų ir 80 tūkst. svarų sterlingų. Vimbldono šešioliktfinalyje pirmosios pasaulio raketės lauks dvikova su Thomazo Bellucci ir Samo Querrey poros nugalėtoju.

N.Džokovičiui, kuris į trečią Vimbldono etapą pateko aštuntus metus iš eilės, tai buvo 30-a pergalė iš eilės „Didžiojo kirčio“ turnyre. Pagal šį rodiklį jis dabar užima trečią vietą – jį lenkia tik Donas Budge’as (37) ir Rodas Laveris (31).

Geriausias pasaulio tenisininkas Vimbldone tikisi tapti tik antru tenisininku istorijoje, iš eilės laimėjusiu penkis „Didžiojo kirčio“ turnyrus. Vieninteliam tai padaryti pavyko D.Budge’ui, kuris nuo 1937 metų Vimbldono iškovojo šešis iš eilės šios kategorijos titulus.

Primename, jog 29-erių metų serbas Londone tęsia „Kalendorinio kirčio“ medžioklę. Jei jam pavyks tai pasiekti, jis taps pirmu tenisininku nuo 1969 metų ir trečiu per visą istoriją.

Per visą savo karjerą N.Džokovičius yra laimėjęs dvylika „Didžiojo kirčio“ turnyrų: tris kartus Vimbldoną, šešis „Australian Open“, du „US Open“ ir vieną „Roland Garros“.

A.Mannarino, kuris šiandien švenčia 28-ąjį gimadienį, prieš pirmo ATP dešimtuko tenisininkus kovėsi 18-a kartų. Vienintelę pergalę jis 2015 Majamyje iškovojo prieš Staną Wawrinką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius