Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 06

Pirmasis Daviso taurės mačas su lenkais – esminis lietuviams

Kaip ir visada pastaraisiais metais, Lietuvos tenise viskas priklauso nuo Ričardo Berankio. Ne išimtis ir Daviso taurės akistata su lenkais. Daugelis teniso aistruolių ir specialistų vienbalsiai teigia, kad R.Berankio ir Lukaszo Kuboto pirmasis mačas nulems, ar lietuviai turi šansų kovoti dėl pergalės su Lenkijos rinktine debiutuodami pirmos grupės varžybose.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Adam Nurkiewicz. Mediasport nuotr.

Tai bus pirma abiejų žaidėjų akistata karjeroje. Nors R.Berankis ATP klasifikacijoje užima gerokai aukštesnę vietą, Daviso taurėje reitingų reikšmė nublanksta, nes čia tenisininkai žaidžia už savo šalį, karštai palaikomi savo aistruolių šūksnių. Emocijos šiose varžybose dažnai būna svarbesnės už vieno ar kito žaidėjo reitingus.  

tennis.lt nuotr./Ričardas Berankis
tennis.lt nuotr./Ričardas Berankis

„Pažįstu L.Kubotą, jis tikrai pajėgus žaidėjas. Mes žaisime pirmi, tačiau tai nėra nei gerai, nei blogai. Viskas priklausys nuo to, kaip pasibaigs mačas. Man pralaimėjus mūsų galimybės komplikuotųsi, jei aš laimėsiu, mes išsiveršime į priekį, – po burtų traukimo ceremonijos kalbėjo geriausias Lietuvos tenisininkas. – Kita vertus, Daviso taurėje visi susitikimai yra vienodai svarbūs, tad tikrai nemanau, kad mano ir L.Kuboto mačo baigtis būtinai lems visos serijos baigtį.”

R.Berankis pasauliniame reitinge 76-as. L.Kubotas 163-ias. Tačiau geriausias Lietuvos tenisininkas jau anksčiau minėjo, kad dabar užimama L.Kuboto reitingo vieta neatspindi jo pajėgumo. Lenkijos tenisininkas praėjusį sezoną dėl traumos sužaidė vos 30 mačų, todėl ir krito ATP klasifikacijoje žemyn. 

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lukaszas Kubotas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lukaszas Kubotas

Šį sezoną jis iškovojo 6-ias pergales ir patyrė 3-is pralaimėjimus. L.Kubotas turnyre Brisbene rezultatu 7:6(3), 6:4 nugalėjo 17-ą pasaulio raketę Keviną Andersoną iš Pietų Afrikos Respublikos. 

Dar geriau jam sekasi žaisti dvejetų varžybose. Tai reiškia, kad šios dienos mače L.Kubotas po padavimo dažnai bėgs prie tinklo ir bandys mušti kamuoliuką jam dar nenusileidus ant žemės. L.Kubotas dvejetų pasauliniame reitinge užima 48-ą vietą. 

Tiesa, paskutinį kartą pergale šį sezoną Lenkijos teniso veteranas džiaugėsi sausio 15 dieną, antrame „Australian Open“ atrankos rate. Yra ir dar vienas minusas. L.Kubotas mėgsta žaisti ant lėtesnių dangų, o Plocko arenoje grindinys yra labiau tinkamas R.Berankio mėgstamam greitesniam žaidimo stiliui. Lietuvos tenisininkui 24-eri metai. Lenkui 32-eji. Penkių setų, trijų valandų žaidime tai gali virsti dar vienu R.Berankio pranašumu. 

Polski Zwiazek Tenisowy facebook nuotr. /Lukaszas Kubotas ir Ričardas Berankis
Polski Zwiazek Tenisowy facebook nuotr. /Lukaszas Kubotas ir Ričardas Berankis

Lietuvis laikomas aiškiu favoritu pirmame mače, pergalė garantuotų intrigą iki pat paskutinės dienos. Ir reikštų, kad sekmadienį mes tikrai išvystume nepaprastai didelę intrigą keliantį R.Berankio ir geriausio Lenkijos tenisininko Jerzy'io Janowicziaus mačą.  

Penktadienis nuo 17 valandos Lietuvos laiku:
Lukaszas Kubotas – Ričardas Berankis
Jerzy'is Janowiczius – Laurynas Grigelis

Šeštadienis nuo 15 valandos:
Lukaszas Kubotas, Marcinas Matkowskis – Laurynas Grigelis ir Lukas Mugevičius

Sekmadienis nuo 15 valandos:
Jerzy'is Janowiczius – Ričardas Berankis
Lukaszas Kubotas – Laurynas Grigelis

Šias Daviso taurės varžybas visas tris dienas tiesiogiai transliuos BTV.  Deuce.lt kviečia visas lietuvių kovas sekti drauge ir prisijungti prie teniso aistruolių grupės facebooke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius