-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 24

Pirmos pergalės teks palaukti: Ričardas Berankis krito pirmame „Roland Garros“ etape

Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis patyrė pralaimėjimą „Roland Garros“ turnyro starte. Pirmame sete Nicolasui Mahutui į atlapus kibęs geriausias Lietuvos tenisininkas smarkiau dvejetų specialistui pasipriešinti nepajėgė, o nuo antros dvikovos dalies pasipylusios neišprovokuotos tik dar labiau komplikavo reikalus. Antradienį vykusioje Atvirojo Prancūzijos čempionato pirmo etapo dvikovoje 50-ą vietą ATP reitinge užimantis 25-erių metų lietuvis N.Mahutui nusileido 6:7(4:7), 2:6, 1:6.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Organizatorių nuotrauka

Už dalyvavimą pagrindiniame turnyre R.Berankiui atiteko 10 ATP vienetų reitingo taškų ir 30 tūkst. eurų.

N.Mahutui atiteko 45-i ATP reitingo taškai ir 60 tūkst. eurų. Kitame „Roland Garros“ turnyro etape prancūzas susitiks su ispano Marcelo Granollerso (ATP – 58) ir Italijos atstovo Fabio Fogninio (ATP-34) poros nugalėtoju.

Primename, kad R.Berankis dar dalyvaus ir dvejetų turnyre. Pirmame „Roland Garros“ etape 25-erių metų lietuvio ir Čekijos tenisininko Lukašo Rosolo duetas susikaus su kroato Marino Draganja (ATP-127) ir brazilo Marcelo Demolinerio (ATP-68) komanda.

R.Berankiui tai buvo aštunta nesėkmė iš eilės ATP turnyre ant grunto. Paskutinį kartą šios serijos varžybose geriausias Lietuvos tenisininkas pergale džiaugėsi 2014 metų „BMW Open“ turnyro aštuntfinalyje.

Šį sezoną R.Berankis ant grunto dangos iškovojo titulą Nandzingo „Challenger“ serijos varžybose, tačiau pastaruosiuose trijuose turnyruose pralaimėjo jau pirmame mače.

R.Berankio ir N.Mahuto dvikovos eiga:

Pirmame sete R.Berankis ir N.Mahutas laimėjo visas savo padavimų serijas ir jiems nė karto negrėsė „break point'as“. Tenisininkams žaidžiant pratęsimą rezultatas dar buvo 3:3, tačiau lietuvis du sykius suklydo, N.Mahutas laimėjo savo padavimą ir prancūzas pelnė tris taškus iš eilės. Realizavęs dar vieną savo padavimą kortų šeimininkas laimėjo pirmąjį setą.

VIDEO: Roland Garros 2016: Ričardo Berankio taškas pirmojo seto pratęsime

Antrąjį setą geriausias Lietuvos tenisininkas pradėjo pralaimėdamas pirmas dvi savo padavimų serijas, todėl N.Mahutas išsiveržė į priekį rezultatu 5:0. Vėliau lietuvis dar sugebėjo laimėti kelis geimus, tačiau to buvo per mažai, kad pasipriešintų įsivažiavusiam Prancūzijos tenisininkui.

Įpusėjus setui, prancūzui prireikė medicininės pertraukėlės, tačiau tai jam nesutrukdė rungtyniauti užtikrintai.

Trečiame sete R.Berankis ir toliau nervinosi dėl taip susiklosčiusio mačo. Jis pralaimėjo dar dvi savo padavimų serijas ir turėjo pripažinti 34-ų metų veterano pranašumą šioje sunkioje dvikovoje.

Pirmojo „Roland Garros“ etapo dvikovoje R.Berankiui koją pakišo neišprovokuotos klaidos, kurių šis padarė 36. 25-erių metų lietuvis mače atliko tiek pat smūgių be atsako, jo pirmo padavimo pataikymas siekė 54 procentus (41/76), o jais mūsiškis laimėjo 63 proc. (26/41) taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius