Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 15

Po kitos šalies vėliava: perspektyvi tenisininkė Gabrielė Bertašiūtė tapo Švedijos piliete

Perspektyvi Lietuvos tenisininkė Gabrielė Bertašiūtė priėmė Švedijos pilietybę ir tarptautinėse varžybose jau gina šios šalies garbę. Sportininkė neslėpė, kad tokį pasirinkimą nulėmė pinigai.
Gabrielė Bertašiūtė
Gabrielė Bertašiūtė / facebook.com nuotr.
Temos: 1 Vėliava

„Jau seniai turėjau tokią galimybę, bet neskubėjau. Tačiau dabar situacija yra tokia, kad norėdama pradėti profesionalės karjerą, turiu susirasti rėmėjų. O Švedijoje to neįmanoma padaryti, jei esi Lietuvos, o ne Švedijos pilietė,“ – portalui sportas.info pasakojo G.Bertašiūtė. 

Jau šešerius metus Švedijoje gyvenanti sportininkė porą kartų buvo kviečiama į Lietuvos moterų teniso rinktinę, tačiau kvietimų atsisakė.

„Kvietė dvejus metus iš eilės, tačiau dėl įvairių priežasčių negalėjau atvykti. Be to, panašaus lygio žaidėjų Lietuvoje tikrai yra“, – sportas.info aiškino G. Bertašiūtė.

16-metė žaidėja ilgą laiką buvo pirma Lietuvos jaunių raketė. Neseniai ją pralenkė metais jaunesnė Akvilė Paražinskaitė (ITF 123).

G.Bertašiūtė po pilietybės priėmimo tapo ketvirta Švedijos jaunių rakete. Pasaulio jaunių reitinge tenisininkė šiuo metu užima 212-ą vietą. Sausio pabaigoje tenisininkė buvo pasiekusi rekordinę 158-ą vietą IFT klasifikacijoje. 

Švedija pasaulio moterų reitingo pirmame šimtuke turi dvi tenisininkes. Sofia Arvidsson WTA klasifikacijoje užima 48-ą vietą. Johanna Larsson – 89. Trečia raketė Helda Melander 451-a.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius