Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 27

Prestižiniame turnyre „Vilnius Cup 2015“ triumfavo ir lietuviai

SEB arenoje jau penktą kartą vyko Tarptautinės teniso federacijos (ITF) senjorų turnyras „Vilnius Cup 2015“. Pernai šioms varžyboms buvo suteikta aukščiausia Lietuvoje – antroji ITF kategorija.
Petras Vozbutas ir Adam Staltman
Petras Vozbutas ir Adam Staltman / organizatorių nuotr.

Šiemet turnyre dalyvavo 160 dalyvių. 60 iš jų Lietuvos sportininkai, likę – žaidėjai iš daugiau nei 10 valstybių. „Vilnius Cup“ metu buvo sužaista daugiau nei 200 mačų. 

Lietuviams turnyre pavyko iškovoti tris pirmąsias vietas. 40 m. ir vyresnių tenisininkų amžiaus grupėje nugalėtoju tapo kaunietis Darius Augustinaitis, kuris finale 6:1, 6:1 įveikė tautietį Viktorą Gasiūną. 

„Viktoras dar tik žengia į tenisą. Man ketvirtfinalis buvo kaip finalas. Jame ir pusfinalyje koviausi su varžovais, kurie atvažiavo atsirevanšuoti man. Jie žinojo, kad žaisiu turnyre ir sakė, kad atvažiavo būtent dėl to. Šį kartą jiems nepasisekė, tai ačiū Dievui“, – po finalo juokėsi šios amžiaus grupės pasaulio reitinge 198-ąją vietą užimantis D. Augustinaitis, tenisą žaidžiantis nuo septynerių metų.

Tada, kai D. Augustinaitis pradėjo žaisti tenisą vaikystėte, dar mažai kas domėjosi šiuo žaidimu, todėl kaimynai jį laikė muzikantu, manydami, kad su savimi Darius nešiosi gitarą, o ne raketę. Dabar jis pripažįsta, kad pats treniruojasi labai retai, nes visą laiką atima trenerio darbas. 

„Dabar važiuoju tik į rimtus turnyrus užsienyje arba žaidžiu Lietuvoje. Šį kartą čia suvažiavo tikrai pajėgus žaidėjai. Sąlygas SEB arenoje turime idealias, tik žaisk ir žaisk. Tai labai aukšto lygio kompleksas“, – sako jauniesiems žaidėjams savo laiką skiriantis D. Augustinaitis.

Vyrų dvejetų grupėje tarp 65 m. ir vyresnių nugalėtoju tapo nuolatinis senjorų turnyrų dalyvis, 55-oje pasaulio raketė tarp bendraamžių Petras Vozbutas. Jis su rusu Jakovu Atrokovu 6:0, 6:0 sutriuškino lenko Witoldo Gluzchuko ir vokiečio Adamo Stoltmano porą. P. Vozbutas vienetų varžybose užėmė atrąją vietą, tik finale po trijų setų kovo 3:6, 6:3, 1:6 nusileidęs tam pačiam A. Stoltmanui. 

Nepralenkiamos moterų dvejetų grupėje tarp 35 m. ir vyresnių žaidėjų buvo lietuvės Valdonė Povilionienė ir Gabrielė Lencina, pusfinalyje po papildomo trečiojo seto 4:2, 3:5 10:6 palaužusios latves Agnesę Kruminliepą ir Teresą Stenclavą. Priešininkėms atsisakius žaisti finale lietuvėms daugiau kovoti nebereikėjo.

23-ioji pasaulio raketė G. Lencina šios amžiaus grupės moterų vienetų  varžybose suklupo tik finale, rezultatu 6:4, 1:6, 3:6 nusileidusi A. Kruminliepai. Latvė šios grupės planetos reitinge yra 17-ta.

„Man šiandien buvo sunkoka, bet stengiausi. Viskas buvo labai gerai organizuota, kaip ir kiekvienais metais. Tikiuosi, kad šį turnyrą ir toliau organizuos, nes jis vis stiprėja. Šiuo metu vyksta nedaug turnyrų ir daug mėgėjų su malonumu čia atvažiuoja, nes jiems labai patinka vieta, aikštelės, organizacija“, – po varginančių kovų teniso aikštelėje sakė buvusi profesionali tenisininkė G. Lencina, pati treniruojanti penkerių metų dukrą.

Verslininke tapusi G. Lencina 2-3 kartus per savaitę treniruojasi teniso aikštelėje, o fiziniam pasirengimui dėmesį skiria kasdien. Jau kitą savaitgalį ji dalyvaus dar viename turnyre, o vėliau vyks žaisti į Ispaniją, kur rengiami keli turnyrai ant grunto.

Iki pat finalo nukeliavo ir praėjusių metų 40 m. ir vyresnių žaidėjų grupės čempionė Eglė Jurkevičienė. Jai kelią pastojo visai neseniai profesionalės karjerą baigusi Estijos tenisininkė Ilona Poljakova. 22-ąją vietą pasaulio reitinge užimanti E. Jurkevičienė finaliniame mače turėjo pripažinti varžovės pranašumą rezultatu 1:6, 3:6. Estė pasaulinėje klasifikacijoje kol kas yra 157-ta.

Turnyro metu itin gerai nusiteikę buvo ir svečiai iš užsienio – jie tvirtino, kad iš Lietuvos parsiveš pačius geriausius įspūdžius. Pirmą kartą čia lankęsis vokietis Holgeris Schmittas, triumfavęs 35 m. ir vyresnių vyrų amžiaus grupėje, tikisi į Lietuvą ir SEB arena sugrįžti jau artėjančią vasarą.

„Prieš turnyrą aš dvi savaites sirgau, todėl nesitikėjau turėti daug jėgų ir laimėti. Bet po pirmo mačo jaučiausi vis geriau ir geriau. Padėjo ir malonūs žmonės. Apskritai, man buvo labai įdomu, nes tai pirmas kartas, kai esu čia. Tai miela šalis, sąlygos arenoje labai geros ir čia viskas labai pigu. Aš manau, kad sugrįšiu čia pažaisti vasarą“, – vylėsi vokietis, pripažinęs, kad Vokietijoje tokios didelės specializuotos uždaros teniso arenos nėra.

Pats H. Schmittas į teniso pasaulį sugrįžo tik 2012 m. Prieš tai jis dirbo policininku, tačiau dabar užsidirba treniruodamas kitus. Jis juokėsi, kad gyvenimas jam – nuostabus.

„Dabar daugiau treniruoju kitus, nes žaisdamas neuždirbu tiek pinigų kaip treniruodamas. Aš dirbau policijoje ir neturėjau laiko tenisui, bet dabar gyvenimas yra daug gražesnis. Manau, kad kiekvienas nori daryti tai, kas labiausiai patinka. Mano gyvenimas dabar yra puikus. Keliauju po pasaulį, aplankau įvairias šalis. Labai įdomu pamatyti, kaip žmonės gyvena, tai nuostabu“, – juokėsi čempionas.

Geros nuotaikos neslėpė 45 m. ir vyresnių vyrų amžiaus grupėje triumfavęs suomis Teris Nissinenas.

„Man tiesiog labiausiai sekėsi,  nes varžovai buvo labai aukšto lygio. Čia labai maloni aplinka, puiki organizacija ir arena. Buvau čia ir praėjusiais metais, bet tada nesugebėjau laimėti, tad šiais metais jaučiuosi daug geriau“, – šypsojosi jis.

T. Nissinenas, kuris jaunystėje bandė laimę norėdamas tapti profesionalu ir buvo uždirbęs du ATP reitingo taškus, dabar dirba valstybės tarnyboje ir tenisas jam – didžiausias pomėgis. Suomis kelis kartus per metus keliauja į turnyrus užsienyje ir stengiasi visada aplankyti Lietuvą.

„Mes apsilankėme jūsų senamiestyje, jis labai gražus. Kadangi praėjusiais metais pralaimėjau anksti, turėjau daugiau laiko pasidairyti po šalį. Šįmet turėjau mažiau laiko, bet man čia labai patinka“, – pasakojo T.Nissinenas.

Visų amžiaus grupių nugalėtojai:
V35:   Holgeris Schmittas (Vokietija)
V40:   Darius Augustinaitis (Lietuva)
V45:   Tero Nissinenas (Suomija)
V50:   Leonidas Pikulikas (Baltarusija)
V55:   Christianas Baueris (Austrija)
V60:   Francis Boyeras (Prancūzija)
V65:   Adamas Zdzislawas Stoltmannas (Liuksemburgas)
Dvejetai
V35:   Kristjanas Pakkas / Markko Sojonenas (Estija)
V45:   Tero Nisinnenas  / Tapio Rossi (Suomija)
V55:   Klausas Berneras / Mikko Horsma (Suomija)
V65:  Iakov Atrokhovas (Rusija)  / Petras Vozbutas (Lietuva)
Moterys 
M35:   Agnese Kruminliepa (Latvija)
M40:   Ilona Poljakova (Estija)
M45:   Piret Ilves (Estija)
M50:   Franny Van Opstal-Kalwij (Olandija)
M55:   Raisa Gosteva (Rusija)
Dvejetai
M35: Gabrielė Lencina / Valdonė Povilionienė (Lietuva)
M45: Esther Schoustra-Hofstede / Franny Van Opstal-Kalwij (Olandija)
M55: Raisa Gosteva / Helena Miagkova (Rusija)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius