Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 02

Prieš Daviso taurės finalą su ispanais, Argentinos rinktinę supykdė dopingo kontrolės veiksmai

Po burtų traukimo ceremonijos Sevilijos „Lope de Vega“ teatro arenoje paaiškėjo, kad pirmame Daviso taurės finalo mače kovos ispanas Rafaelis Nadalis ir argentinietis Juanas Monaco. Mačai vyks Olimpiniame stadione, vietoje kur 2004 metais R.Nadalis Ispanijos rinktinei padėjo iškovoti titulą.
Rafaelis Nadalis ir Juanas Martinas del Potro
Rafaelis Nadalis ir Juanas Martinas del Potro / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antrame penktadienio mače susitiks penkta pasaulio raketė Davidas Ferreras ir vienuoliktas ATP klasifikacijoje Juanas Martinas del Potro.

Šeštadienį dvejetų mače Argentinos rinktinėje žais Eduardo Schwankas ir Davidas Nalbandianas.

R.Nadalis po pralaimėjimo 2004 metais debiutiniame Daviso taurės mače, iškovojo 18-a pergalių iš eilės.

„Tai bus sunkus mačas, ne tik dėl to, kad tai pirmas mačas, bet ir dėl to, kad teks žaisti prieš mano gerą bičiulį Rafą“, – kalbėjo J.Monaco. „Tai naujas iššūkis, tačiau jis taip pat stipriai motyvuoja. Tai bus pirmas mano Daviso taurės finalas.“

J.Monaco Daviso taurės varžybose iškovojo 5 pergales ir patyrė 7 pralaimėjimus. Tuo tarpu D.Nalbandianas iškovojo 22 pergales ir patyrė 5 pralaimėjimus, ant grunto Argentinos veterano rezultatai dar geresni – 10 pergalių ir 1 pralaimėjimas.

Tačiau ispanų smogiamojo dueto R.Nadalio ir D.Ferrero statistika ant grunto Daviso taurėje dar įspūdingesnė – 25 pergalės iš tiek pat galimų.

„Niekas dar nėra laimėjęs iš anksto. Kažkam reikia žaisti pirmam. Aš pabandysiu laimėti pirmą tašką Ispanijai“, – kalbėjo R.Nadalis. „Nors ir jaučiuosi pavargęs, pasistengsiu sužaisti geriausiai kaip tik galiu. Kiekvienas taškas bus sudėtingas.“

Šeštadienį argentiniečių D.Nalbandiano ir E.Schwanko duetas kovos su ispanų Feliciano Lopezo ir Fernando Verdasco pora.

Prieš finalą neapsieita be nemalonios procedūros, kuri buvo surengta Argentinos tenisininkams. Kol ispanai mėgavosi rytinių miegu, Argentinos sportininkus ketvirtadienį ryte – 6:30 pažadino dopingo kontrolė.

„Tai gėda. Mes turėjome laisvą dieną, bet jos negavome“, – susierzinimo neslėpė Argentinos rinktinės kapitonas Tito Vazquezas. „Tai buvo netinkamas metas. Tai jie galėjo padaryti dieną prieš, deja, tokius dalykus ne mums spręsti.“

Patikrinimą praėjo D.Nalbandianas, J.Monaco ir J.M. del Potro.

„Mes visi norime švaraus sporto“, – užjausdamas kolegas kalbėjo R.Nadalis. „Tačiau sistema ir tai kaip ji naudojama, verčia linkėti geresnio.“

Ispanijos rinktinė nuo 2000 metų, kai pirmą kartą laimėjo Daviso taurę, žaidžia jau šeštame finale. Ispanai šiose varžybose taip pat triumfavo 2004, 2008 ir 2009 metais.

Ispanijos rinktinė žaisdama be R.Nadalio Argentinos rinktinę nugalėjo 2008 metų finale.

Argentinos rinktinės veteranui D.Nalbandianui tai bus jau trečias Daviso taurės finalas: „Dabar viskas yra kitaip“, – užuominomis kalbėjo pastarasis.

Argentiniečiai į finalą iškopė ketvirtą kartą, tačiau iki šiol jiems dar nepavyko laimėti Daviso taurės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius