Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 29

Puikiai pastaruoju metu žaidžiantis Andy Murray: ilgai taip tęsti negalėsiu

Geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas Andy Murray tiki, kad pagrindiniai jo varžovai Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis nėra tokie traumuoti, kokiais juos prieš “US Open” čempionatą daro žiniasklaida.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

Šiemet antroji pasaulio raketė demonstravo įspūdingą formą. Ypač sėkminga jam buvo vasara, kurios metu pasiektas „Roland Garros“ čempionato finalas, laimėtas Vimbldonas ir Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės bei dar vienas finalas „Masters“ serijos turnyre Sinsinatyje.

Brito galimybės triumfuoti paskutiniame metų „Didžiojo kirčio“ dar labiau padidėjo savaitgalį, kai pagrindinis jo varžovas N.Džokovičius atskleidė, kad riešo trauma, kamavusi jį Rio olimpiadoje, vis dar nėra iki galo išgijusi.

Šiemet „US Open“ čempionate nežais ir ketvirtoji pasaulio raketė Rogeris Federeris, o geriausias Ispanijos tenisininkas R.Nadalis kol kas taip pat nėra pačios geriausios formos po riešo traumos, patirtos gegužės mėnesį „Roland Garros“ čempionate.

Tačiau A.Murray mano, jog pagrindiniai jo varžovai yra pakankamai gerai pasiruošę čempionatui.

„Manau, kad Rafa Rio olimpiadoje įrodė, kad yra geros formos, nes žaidė labai daug mačų vienetų ir dvejetų varžybose,“ – svarstė 29-erių britas.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

„Novakas dėl traumos praleido turnyrą Sinsinatyje, bet prieš kelias savaites jis triumfavo „Rogers Cup“ varžybose Toronte. Tad jis sužaidė užtektinai mačų, kad išsaugotų formą. Galbūt jis nėra visiškai atsigavęs po riešo traumos, bet viską pamatysime turnyro metu.“

A.Murray kartą šiemet jau buvo pasimovęs ant varžovo traumos kabliuko. Sezono pradžioje vykusiame „Australian Open“ čempionate N.Džokovičius tikino, kad yra patyręs kulkšnies traumą, tačiau finale antrajai pasaulio raketei vis tiek nepaliko jokių vilčių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

„Novakas nežaidė Sinsinatyje. Nežinau, kaip jis dabar jaučiasi, – sakė A.Murray. – Tačiau jei jau nusprendė žaisti čia, reiškia, kad tikriausiai nėra sunkiai traumuotas.“

„Visi mes artėjame prie savo karjeros pabaigų. Jau daugiau nei dešimtmetį mes reguliariai esame tarp dešimties geriausių pasaulio tenisininkų. Taigi, mano manymu, normalu, jog mūsų kūnams reikia vis daugiau poilsio, nes jie bėgant laikui vis dažniau yra traumuoti.“

„Manau, kad kai yra sveikas, mūsų ketvertas vis dar yra pagrindinis favoritas laimėti “Didžiojo kirčio„ turnyrus. Tačiau kai pasipila traumos, atsiranda galimybių kitiems žaidėjams mus nugalėti. Tikiu, kad per kitus dvejus ar trejus metus mes pralaiminėsime vis dažniau. Tikrai taip manau, nes toios formos negaliu būti amžinai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius