-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 19

R.Berankio varžovu „Roland Garros“ turnyre tapo labai pavojingas serbas

Ketvirtadienio pavakarę Paryžiuje buvo ištraukti antrojo metų „Didžiojo kirčio“ turnyro „Roland Garros“ burtai, po kurių savo varžovą sužinojo ir geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-101).
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

Dėl vietos antrajame turnyro etape 31-erių vilnietis kausis su ant grunto labai pavojingu tenisininku Laslo Djere (ATP-51), kuris praeityje buvo pakilęs net iki 27-osios pozicijos.

26-erių serbas yra labai universalus žaidėjas, tačiau patogiausiai jaučiasi būtent ant grunto dangos, ant kurios kol kas yra iškovojęs skambiausias karjeros pergales.

L.Djere teniso pasauliui prisistatė 2019 metais Rio de Žaneire, kuomet sensacingai laimėjo ATP 500 turnyrą ant grunto. Antrasis ir kol kas vienintelis titulas buvo iškovotas ATP 250 kategorijos turnyre Sardinijoje, po metų šiame Italijos mieste buvo pasiektas finalas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Laslo Djere
AFP/„Scanpix“ nuotr./Laslo Djere

Būtent „Roland Garros“ yra sėkmingiausias serbo „Didžiojo kirčio“ turnyras – 2019 ir 2021 m. čia pasiektas trečiasis etapas.

Šiame sezone L.Djere buvo labai arti pergalės prieš Novaką Džokovičių, o praeityje yra nugalėjęs tokius tenisininkus kaip Diego Schwartzmanas, Jannikas Sinneris, Felixas Auger-Aliasssime'as, Juanas Martinas Del Potro ir kiti.

Tarpusavio susitikimuose lietuvis ir serbas yra pasidaliję po pergalę, tačiau abu susitikimai vyko „Challenger“ ture – 2015 m. ant kietos dangos triumfavo Ričardas, po dviejų metų revanšą jau ant grunto pasiekė Laslo.

„Scanpix“ nuotr./Laslo Djere
„Scanpix“ nuotr./Laslo Djere

Dvikovos nugalėtojo kitame etape lauktų potencialus mūšis su antrąja rakete Daniilu Medvedevu. Tiesa, rusui dar reikės įveikti Facundo Bagnį (ATP-98) iš Argentinos.

Lietuvos teniso rinktinės lyderiui tai bus jau devintosios pagrindinės „Roland Garros“ varžybos karjeroje. Geriausią rezultatą jis užfiksavo praėjusiame sezone, kuomet nužygiavo iki trečiojo raundo.

Už pasirodymą pirmajame etape tenisininkai garantavo sau 10 ATP reitingo taškų ir net 60 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius