Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 12

R.Berankis po pergalės turėjo pastabų sau ir nekreipė dėmesio į varžovo keiksmažodžius

Ričardas Berankis džiaugiasi svarbia pergale Memfyje vykstančiame ATP 250 serijos turnyre ir patekimu į ketvirtfinalį. Tačiau lietuvis turi priekaištų savo žaidimui ir liko nesupratęs, kodėl jo varžovas Damiras Džumhuras mačo metu ėmė plūstis keiksmažodžiais ir nuolat buvo nepatenkintas teisėjų sprendimais. „Nelabai suprantu, kodėl jis taip elgėsi“, – po mačo kalbėjo R.Berankis.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Vid Ponikvar nuotr.

102-ą vietą pasaulio reitinge užimantis lietuvis aštuntfinalio mačą laimėjo rezultatu 6:3, 6:4. Pirmame sete jis tris kartus laimėjo varžovo padavimų serijas, tačiau liko patenkintas ne viskuo. 

„Mačas man buvo geras. Bet pirmame sete gerokai trūko stabilumo. Nors ir pirmavau 4:1, vis tiek nerealizavau daug kamuolių, kuriuos turėjau realizuoti, – priekaištų sau negailėjo R.Berankis. – Nors tai nesutrukdė laimėti sete, žaidimo kokybė nebuvo tokia, kokios tikėjausi ir norėčiau, kad būtų.“ 

Antroje mačo dalyje 25-erių metų lietuvis sėkmingai atliko padavimus ir varžovui nesuteikė nė vienos galimybės juos laimėti. Pirmoje mačo dalyje pirmo padavimo pataikymas siekė 48-is procentus, o antroje dalyje jis pakilo iki 73-ijų. 

„Antrame sete gerokai pakėliau pirmo padavimo procentą ir pats pradėjau daryti mažiau klaidų. Bet žaidimo pagerėjimą iš esmės nulėmė kojų darbas, – deuce.lt pasakojo R.Berankis.

Antrame sete teko susidurti su savotišku spaudimu, nes pergalė tikrai buvo labai reikalinga ir reali. Kai žinai šitą dalyką, kartais stengiesi žaisti atsargiau, o tai gali būti pražūtinga klaida. Džiaugiuosi, kad po pirmo seto nesuteikiau jam daug galimybių. Ir pats pačioje pabaigoje priėmiau kelis gerus jo padavimus.“

„Scanpix“ nuotr./Damiras Džumhurras
„Scanpix“ nuotr./Damiras Džumhurras

Viso mačo metu D.Džumhuras skėsčiojo rankomis diskutuodamas su teisėju, dėl neva neteisingų sprendimų. Po lietuvio taiklių smūgių Bosnijos ir Hercegovinos tenisininkas griebdavosi už galvos žiūrėdamas į savo trenerį ir svaidė raketę ant grindinio. Tai buvo trečia abiejų žaidėjų akistata ir trečias D.Džumhuro pralaimėjimas.

„Nežinau, ką ir pasakyti. Mums niekaip nepavyksta normaliai sužaisti. Aš visai ramiai jaučiuosi, o jis visada tamposi ir draskosi. Bet čia turbūt toks jau žmogaus būdas. Ir tai jo reikalai, ne mano rūpesčiai“, – nesureikšmindamas varžovo nelabai garbingo elgesio kalbėjo R.Berankis.  

„Memphis Open“ ketvirtfinalyje R.Berankis kovos su trečiu pagal skirstymą turnyro žaidėju Donaldu Youngu. Lietuvis pripažino, kad informacijos apie 48-ą vietą pasaulio reitinge užimantį kairiarankį daug neturi. 

Lietuvio ir amerikiečio mačas dėl patekimo į pusfinalį prasidės 23-ią valandą Lietuvos laiku. Dvikova bus transliuojama internete. Deuce.lt kviečia mačo įvykius sekti drauge. O transliacijos nuorodas visada galite rasti mūsų grupėje feisbuke. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius