Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 28

R.Berankis laimėjo turnyrą Helsinkyje (papildyta 16.30 val. - komentarai)

Ričardas Berankis pergale baigė paskutinį šio sezono turnyrą.
Dvikovos akimirka
Ričardas Berankis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos tenisininkas Helsinkyje vykusio ATP „Challenger Tour“ turnyro lemiamoje dvikovoje įveikė  Lenkijos atstovą Michalą Przysieznį.

Nuo pat susitikimo pradžios Ričardas diktavo savo sąlygas: pirmą setą užtikrintai laimėjo 6:1, o antrame varžovas, ATP reitinge užimantis 78 vietą,  dėl traumos atsisakė tęsti kovą. Tuo metu lietuvis pirmavo 2:0.

Tad paskutinėse sezono varžybose R.Berankis iškovojo pelnytą pergalę.

Finalo susitikimas tęsėsi viso labo 31 minutę.

Turnyrą laimėjęs tenisininkas užsidirbo 125 ATP taškus ir 15,3 tūkst. eurų premiją.

Teniso turnyro Helsinkyje prizų fondą iš viso sudarė 106,5 tūkst. eurų.

Po varžybų Helsinkyje R.Berankis išvyksta į Jungtines Amerikos Valstijas, kur tęs pasirengimą kitam sezonui.

Papildyta 16.30 val.

Ričardo treneris Remigijus Balžekas, šiuo metu esantis JAV, buvo labai laimingas dėl auklėtinio pergalės. „Esame labai laimingi, kad pavyko pasiekti tai, ko siekėme lygiai dešimt metų. Būtent prieš dešimtmetį pradėjome dirbti su Ričardu ir šiandien turime tai, ko kantriai siekėme. Lietuva turi tenisininką, įeinantį į ATP pirmąjį šimtuką. Ir trenerį, išugdžiusį „Top-100“ žaidėją. To niekada anksčiau nebuvo. Mūsų planas buvo šių metų pabaigoje užimti vietą tarp 80 geriausių planetos tenisininkų, manau, kad naujame, pirmadienį pasirodysiančiame reitinge, iki šio rezultato mums trūks 4–5 vietų. Bet tai, kad tikrai pateksime į šimtuką, yra labai aukštas rezultatas. Šiandien Ričardas žaidė tikrai pagirtinai. Ir jo pirmieji  smūgiai buvo stiprūs bei taiklūs, ir varžovo smūgiuotą kamuoliuką atmušdavo beveik idealiai. Pelnyta pergalė, tikrai neturiu ko sakyti. Tačiau sustoti negalima. Jau po dviejų dienų Ričardas Amerikoje pradės dviejų labai sunkių savaičių treniruotes, žinau, kad ten reikės išlieti daug prakaito. Tačiau tik daug dirbdamas jis gali galvoti apie kopimą aukštyn. Kadangi prasimušėme į pirmą šimtuką, atvirajame Australijos teniso čempionate dalyvauti galėsime be atrankos varžybų. O pirmas turnyras – sausio pradžioje Australijos Brisbeno mieste. Tikimės, kad jam ir visam naujam sezonui pavyks gerai pasirengti. O kol kas džiaugiamės tuo, ką pasiekėme šiandien", – 15min.lt sakė tenisininko treneris R.Balžekas.    

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius