Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 29

Rogeris Federeris krito ketvirtfinalyje. Novakas Džokovičius žengė į pusfinalį

Rogeris Federeris atsisveikino su svajone šiais metais septintą kartą tapti Vimbldono nugalėtoju. Trečioji pasaulio raketė po įtemptos penkių setų kovos nusileido dvyliktam pagal skirstymą Prancūzijos tenisininkui Jo-Wilfriedui Tsongai.
Jo-Wilfriedas Tsonga
Jo-Wilfriedas Tsonga / „Scanpix“ nuotr.

16-os „Didžiojo kirčio“ turnyrų nugalėtojas laimėjo pirmus du setus 6:3, 7:6(3). Daugeliui pasirodė, kad R.Federeriui beliko sutvarkyti tik formalumus, tačiau J.W.Tsonga turėjo kitokių minčių. 26 metų Prancūzijos tenisininkas į pagalbą pasitelkė galingus padavimus ir likusius tris setus laimėjo 6:4, 6:4, 6:4.

J.W.Tsonga tapo pirmu tenisininku, kuriam „Didžiojo kirčio“ varžybose akistatoje su R.Federeriu pavyko atsitiesti po pradžioje pralaimėtų dviejų setų.

Šveicarų maestro iki šiol po sėkmingų dviejų setų iškovojo net 178-ias pergales „Didžiojo kirčio“ turnyruose.

„Išskyrus rezultatą, daug kas susiklostė kaip reikia, – po pralaimėjimo kalbėjo R.Federeris. – Mano pasirodymas nebuvo prastas ir norint pasiekti pergalę prieš mane reikėjo žaist ypatingai. Jis sužaidė neįtikėtiną mačą ir nesuteikė man daug vilties.“

19-ą vietą pasaulio reitinge užimantis J.W. Tsonga pusfinalyje susitiks su Novaku Džokovičiumi.

18-metis australas patampė nervus Nolei

Novakas Džokovičius sustabdė įsimintiną 18-mečio Bernardo Tomičiaus žygį Vimbldono turnyre. Antra pasaulio raketė ketvirtfinalyje po keturių setų kovos prieš savo nuolatinį treniruočių partnerį šventė pergalę rezultatu 6:2, 3:6, 6:3, 7:5.

„Labai džiaugiuosi pergale. Tai puikus rezultatas. Pirmame sete žaidžiau gerai, tačiau antrame kartą nesėkmingai atlikau padavimus ir tai jam suteikė pasitikėjimo. Pakliuvau į kelias sudėtingas situacijas, tačiau su viskuo susitvarkiau ir laimėjau. Jis neprognozuojamas žaidėjas ir muša daug vinerių“, – komplimentų varžovui negailėjo N.Džokovičius.

N.Džokovičių nuo pirmos pasaulio raketės titulo skiria viena pergalė. 24 metų Serbijos tenisininkas „Didžiojo kirčio“ turnyro pusfinalį pasiekė penktą kartą iš eilės. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius