-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 01 19

Rafaelis Nadalis be vargo pateko į „Australian Open“ trečią etapą

Pajėgiausias Ispanijos tenisininkas Rafaelis Nadalis tęsia sėkmingą pasirodymą „Australian Open“ čempionate. Ketvirtadienį devintoji pasaulio raketė užsitikrino vietą trečiajame varžybų etape, kai 6:3, 6:1, 6:3 susidorojo su 2006 metų finalininku iš Kipro Marcosu Baghdatisu.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Įpusėjus trečiam setui R.Nadalis buvo iššvaistęs šešias „break point’o“ galimybes, tačiau šeštame geime 30-mečiui ispanui pavyko laimėti varžovo padavimus ir išsaugojus persvarą iškovoti lengvą pergalę.

Vienuoliktą kartą iš dvylikos mėginimų į trečią „Australian Open“ čempionato etapą patekęs Rafa užsitikrino 90 reitingo taškų ir 130 tūkst. Australijos dolerių.

Kovoje dėl patekimo į aštuntfinalį devintosios pasaulio raketės laukia rimtas iššūkis – kova su jaunuoju Alexanderiu Zverevu, kuris 6:2, 6:3, 6:4 įveikė 18-metį amerikietį Francesą Tiafoe.

Per artimiausias kelias savaites R.Nadalis gali tapti vos trečiu tenisininku istorijoje, visus „Didžiojo kirčio“ turnyrus laimėjusiu bent po du kartus.

Per savo karjerą Ispanijos tenisininkas yra laimėjęs 14-a „Didžiojo kirčio“ turnyrų. Pagal šį rodiklį jis atsilieka tik nuo Rogerio Federerio, kurio sąskaitoje – 17-a titulų.

Šiek tiek anksčiau į trečią „Australian Open“ etapą pateko ir Dominicas Thiemas. Aštuntoji pasaulio raketė iš Austrijos 6:2, 6:1, 6:7 (6:8), 6:4 įveikė australą Jordaną Thompsoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius