Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 05

Rafaelis Nadalis: „Noriu tiesiog žaisti tenisą ir būti laimingas“

Devintoji pasaulio raketė Rafaelis Nadalis jau sunkiai treniruojasi, kad šio mėnesio pabaigoje galėtų sugrįžti į aikštę ir dalyvauti parodomajame turnyre Abu Dabyje. Ispanas papasakojo, kad labiausiai nori rungtyniauti ir būti laimingu, atskleidė savo favoritus tarp perspektyviausių pasaulio žaidėjų bei nebuvo tikras dėl dalyvavimo Daviso taurėje.
Rafaelis Nadalis prieš Denisą Istominą
Rafaelis Nadalis prieš Denisą Istominą / „Scanpix“ nuotr.

R.Nadalis į aikštę sugrįš jau gruodžio mėnesį, kai rungtyniaus parodomajame turnyre Abu Dabyje. Ispanas gruodžio 29-ąją turėtų susikauti su Tomašu Berdychu, o vėliau rungtyniauti dar viename turnyre iki „Australian Open“ starto.

„Gyvenime nėra užtikrinto, tačiau planuoju rungtyniauti Abu Dabyje, – teigė Rafa. – Vėliau turėčiau žaisti Brisbene bei Melburne, todėl reikia tikėtis, kad mano kūnas bus pasiruošęs.“

Pasibaigus „Australian Open“ prasidės 2017 metų Daviso taurė, o R.Nadalis nėra tikras, ar galės padėti savo šaliai pirmojo etapo dvikovoje su Kroatija.

„Niekada negali žinoti, kas bus ateityje. Pažiūrėsime, kaip jausiuosi po pasiruošimo, – pasakojo ispanas. – Tenise sprendimai dėl turnyrų visuomet yra priimami atsižvelgus į aplinkybes.

2017 metais tikiuosi tiesiog būti laimingas ir įgauti gerą sportinę formą. Tai mano du tikslai ir viskas. Daugiau nenoriu nieko.“

„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

2017-ųjų teniso sezonas turėtų būti labai įdomus, nes aikštėje išvysime visą „Didįjį ketvertą“, kartų kaitą bei dar labiau sustiprėjusį Juaną Martiną Del Potro.

„Negaliu išpranašauti ateities, tačiau kitąmet jauni tenisininkai bus labai alkani. Žinoma Andy Murray sezoną pabaigė fenomenaliai, tačiau manau, kad turime ne vieną žaidėją, kuris kausis dėl savo pirmojo „Didžiojo kirčio“ titulo, – svarstė R.Nadalis. – Tai pereinamasis laikotarpis, kuriame dvi tenisininkų eros susijungė tarpusavyje.

Šiemet gerai sužaisti turėtų ir 19-20 metų vyrukai. Pažiūrėsime, kaip augs Thanasis Kokkinakis, nes jis patyrė traumą, dėl kurios be teniso turėjo praleisti nemažai laiko.

Nickas Kyrgiosas jau yra aukščiausio kalibro žaidėjas, kuris turi begalę potencialo. Jeigu jis susikaups ir sieks konkretaus tikslo, tai ateityje pasieks labai daug skambių pergalių.

Tačiau daugiausiai šansų ateityje triumfuoti turi Alexanderis Zverevas. Jis yra labai universalus tenisininkas. Manau, kad jis tikrai gali tapti vienu geriausių pasaulyje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius