Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 05

Remigijus Balžekas: „Ričardo žaidimu esu be galo patenkintas“

Ričardas Berankis sėkmingai pradėjo naują sezoną. Geriausias Lietuvos tenisininkas Brisbene (Australija) vykusiame „ATP 250“ serijos turnyre atlaikė didelį karštį, kvalifikaciją ir patyrusių oponentų galingus kirčius.
Dvikovos akimirka
Remigijus Balžekas ir Ričardas Berankis. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Jauniausias pasaulyje ATP pirmo šimtuko žaidėjas jau pirmajame turnyre, į kurį suvažiavo ir teniso elitas, pateko į aštunfinalį. R.Berankis kibo į atlapus ir 37-ai pasaulio raketei Florianui Mayeriui. Remigijus Balžekas kalbėdamas su vasaraopen.blogas.lt tinklaraščio žurnalistu apie auklėtinio žaidimą pareiškė atvirai: „Naują sezoną pradėjome nuo ten, kur baigėme praėjusį“.

– Treneri, kaip vertinate auklėtinio pasirodymą teniso turnyre Brisbene?

– Ričardas laimėjo tris labai gerus susitikimus kvalifikaciniame turnyre. Įveikė ir Arnaud’ą Clement’ą. Tai buvo geri mačai. Na ir šiandien pralaimėjo, bet labai sunkioje kovoje. Penktą dieną iš eilės žaisti tokiame karštyje yra labai sudėtinga. Tą mačą buvo galima laimėti, bet žinot, yra kaip yra. O pačiu Ričardo žaidimu esu be galo patenkintas.

– Apie dvikovą su Florianu Mayeriu sprendžiam tik iš statistikos. Atrodo, kad Vokietijos tenisininkas jau pačioje pradžioje perėmė iniciatyvą. Mayeriui sekėsi padavimas. Kaip viskas vyko tikrovėje?

– Pirmame sete Mayeris pirmavo 3:0 ir antrame taip pat, bet žaidimas abu kartus išsilygino. Pirmą setą varžovas buvo žymiai šviežesnis. Taip, jis padavinėjo labai gerai, bet kas buvo netikėta, jis priiminėjo ypač gerai. Tai mus šiek tiek nustebino. O praktiškai kova buvo labai lygi. Antrame sete kai Ričardas atsiliko 0:3 ir sulygino žaidimą Mayeris sėdo. Jis ko gero stipriai pavargo, todėl tą setą ir pralaimėjo. Trečiame sete Ričardas visą laiką turėjo iniciatyvą ir visą laiką darė spaudimą. Pabaigoje šiek tiek pritrūko. Bet pats žaidimas buvo aukštos kokybės. Gal tik pirmas servas nesisekė, ne tiek kiek nepataikė, gal truputėlį ne į vietą šiandien buvo servuojama. Įvėlėm klaidų. Įtampa ir penkios dienos iš eilės vis dėl to pasireiškia ne tik fizinėje, bet ir mentalinėje pusėje.

– Kokia buvo temperatūra?

– Apie 35 laipsnius. Šilta, šilta, nieko nepasakysi.

– Mačą įvertino ir vietos žurnalistai. Pranešama kad aistruoliai negailėjo ovacijų…

– Išbraukiant tuos kelis dalykus, kuriuos jau paminėjau, mačo kokybė buvo labai aukšta. Dvikovą stebėjo daug žmonių. Su ovacijom, panašiai kaip per Daviso taurę (juokiasi). Žmonės čia visus palaiko. Mūsų pasirengimas sezonui buvo ganėtinai sunkus. Floridoje Ričardas apsirgo, gavo nesunkią traumą. Todėl mes čia atvažiavome savaite ankščiau, truputi forsavome įvykių eigą. Negalvojau, kad Ričardui pavyks taip gerai sužaisti.

– Kitas turnyras, tokio pat pajėgumo Sidnėjuje?

– Taip. Rytoj išskrendame į Sidnėjų ir šeštadienį pradėsime kovą kvalifikacijoje. Ten taip pat aukšto reitingo turnyras.

– Naują sezoną pradėjote nuo ten kur pabaigėte senąjį?

– Praėjusį sezoną baigėme pakilios nuotaikos ir naują pradėjome pakilios nuotaikos. Mes visada pakilios nuotaikos. Perduokite nuo mūsų visiems linkėjimus. Norime pasveikinti su praėjusiomis šventėmis ir palinkėti sėkmės!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius