-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 11 03

Ričardas Berankis: „Aš tikiu, kad galiu tai padaryti“

Ričardas Berankis savaitgalį išvyksta į turą po Europą, kuriame dalyvaus trijuose „Challenger“ serijos turnyruose. Kitą savaitę turnyras Šveicarijoje, tada kelionė į Slovakiją ir paskutinis sezono turnyras Suomijoje, kur lietuvis gins čempiono titulą. 21 metų tenisininkui reikia iškovoti apie 190 taškų, kad šį sezoną baigtų pirmame ATP šimtuke. Žaidėjas tiki, kad šis sudėtingas uždavinys yra įkandamas.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis

– Per likusius turnyrus maksimali taškų suma yra 335. Kad patektum į pirmą šimtuką, tau reikia apie 190 taškų. Nebus lengva tiek pasiekti..., deuce.lt paklausė R.Berankio.

– Bus nelengva, tačiau viskas priklauso nuo to, kaip žaisiu. Praėjusiais metais esu laimėjęs du tokius turnyrus. Aš tikiu savo jėgomis ir tikiu, kad galiu tai padaryti. Paskutinių turnyrų rezultatai buvo neblogi. Žaidžiau trijuose pusfinaliuose. Paskutiniajame žaidžiau su perpūsta nugara. Vos paėjau, todėl negalėjau tikėtis gero rezultato. O kitus du pralaimėjau tik po atkaklios kovos 7:6, 7:6. Buvau arti tų finalų, reikia pagaliau juos pasiekti.

– Kai teniso mače patenki į sudėtingas situacijas, atrodo, kad įjungi papildomą pavarą ir žaidi dar geriau. Galbūt to galima tikėtis ir kalbant apie likusius lemiamus turnyrus?

– Aš nežinau. Gal net pasąmonėje ateina tas susikaupimas. Nežinau, sunku pasakyti, bet iš tikrųjų esant įtampai aš pradedu geriau žaisti. Galbūt tas faktas, kad šie likę turnyrai man yra lemiami siekiant tikslo, ir prisidės prie aukštesnio žaidimo lygio. Nors tikiuosi, kad ateityje tų papildomų įtampų bus mažiau.

– Kas svarbiau? Patekti į pirmą šimtuką ar užsitikrinti vietą atviro Australijos teniso čempionato pagrinde? Nes į pagrindines „Australian Open“ varžybas galima patekti ir atsidūrus šalia pirmo šimtuko ATP reitinge.

– Abu dalykai yra labai svarbūs. Mes su Remigijumi (Balžeku, – red. past.) esame užsibrėžę tikslą šiemet sugrįžti į pirmą šimtuką. Ir taip pat svarbu žaisti Australijos turnyro pagrinde. Nes kvalifikacija atima daug dalykų. Tarkime, jeigu patekčiau į pagrindines varžybas, dar iki turnyro galėčiau sudalyvauti kokiuose trijuose. Jeigu teks žaisti kvalifikaciją, į Australiją teks skristi tik dėl dviejų turnyrų. Skirtumas yra. Nuoširdžiai pasakysiu, kvalifikacija nėra labai malonus dalykas.

– Kokia tavo sportinė forma prieš likusius turnyrus?

– Manau, kad esu tinkamai pasiruošęs.

– Jeigu vertintum dešimtbalėje skalėje savo pasirodymus paskutiniuose turnyruose, kokį įvertinimą sau parašytum?

– Sunku pasakyti (šypsosi). Buvo trys pusfinaliai, gal rašyčiau 7 arba 8 balus. Jeigu būtų trys finalai, tuomet drąsiai būtų galima rašyti 9. Liko trys turnyrai, tikiuosi, pasikelsiu pažymį (juokiasi).

– Mus pasiekė žinia, kad Ričardas Berankis žais parodomąjį mačą su Laurynu Grigeliu. Daugelis teniso aistruolių nekantriai laukia šios akistatos. O pats?

– Aš taip pat. Tikiuosi, bus labai smagus renginys. Vėl sugrįšime į centrinę SEB arenos aikštelę, mus sups savi aistruoliai, teniso gerbėjai. Savi žmonės, prieš kuriuos mums žaisti tenka labai, labai retai. Aš tikiuosi, kad tai bus gražus renginys. Girdėjau, kad mačą gali transliuoti televizija. Tikiuosi, su Laurynu suplieksim gerą partiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius