Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 05

Ričardas Berankis atsisakė dalyvauti prestižiniame turnyre Kalifornijos dykumoje

Ričardas Berankis, nors ir netikėtai, pateko į prestižinį „Masters“ serijos turnyrą Indian Velse, nusprendė nesiblaškyti ir nekeis jau anksčiau suplanuoto varžybų grafiko. Po šį savaitgalį vyksiančios Daviso taurės Šiauliuose geriausias šalies tenisininkas kitą savaitę skirs treniruotėms Vokietijoje, o vėliau vyks į Kazanę ir dalyvaus „Challenger“ serijos turnyre.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Sauliaus Čirbos nuotr.

R.Berankis tikėjosi žaisti kovo 10-ą dieną prasidedančiame prestižiniame pirmame metų „Masters“ turnyre Indian Velse. Šiose varžybose susirinks geriausi pasaulio žaidėjai. Tačiau iš pradžių lietuvis pagal reitingą į šį turnyrą nepateko ir buvo tik septintas už pagrindinių varžybų dalyvių brūkšnio. 

Todėl jis nusprendė padėti Lietuvos teniso rinktinei Daviso taurės varžybose šį savaitgalį su Norvegijos komanda. O vėliau suplanavo kelionę į Kazanę, kur bus pirmas pagal skirstymą (aukščiausią reitingą turintis) žaidėjas. Po turnyro Rusijoje planuojamos tokio pat rango varžybos Izraelyje. 25-erių metų Lietuvos tenisininkas siekia surinkti reikiamus taškus, kad patektų į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. 

Tačiau Indian Velso turnyre vienam po kito išsibraukus pagrindinių varžybų dalyviams į jas netikėtai pateko ir R.Berankis. Po ilgų svarstymų su treneriu Dirku Hordorffu, lietuvis nusprendė nekeisti numatyto tvarkaraščio ir atsisakė dalyvauti prestižiniame ATP 1000 serijos turnyre Kalifornijos dykumoje. Nors žaidėjai vien už dalyvavimą „BNP Paribas Open“ turnyre gauna 10 reitingo taškų ir 12-a tūkstančių dolerių (tai dviejų laimėtų „Challenger“ serijos turnyrų prizinis fondas).

R.Berankio ir jo komandos apsisprendimą, ko gero, nulėmė ir ankstesnė patirtis. Jam jau yra tekę po Daviso taurės varžybų skubiai skristi į kitą žemyną ir kovoti varžybose. Tai dažniausiai sportininkui išeidavo ne į naudą. Šiuo atveju situacija su laiku būtų buvusi panaši. Nes pagal Daviso taurės nuostatus žaidėjai privalo būti komandoje iki pat paskutinės varžybų dienos ir paskutinio mačo. 

Iš Šiaulių nuskristi į Indian Velsą nėra labai patogu. Tenisininkui prireiktų maždaug 30-ies valandų. R.Berankis turėtų apie porą dienų treniruotėms ir prisitaikymui prie devynių valandų laiko skirtumo. Kovojant su geriausiais pasaulio žaidėjais tai nėra pats geriausias pasiruošimas varžyboms. Apskritai, po Daviso taurės R.Berankiui sunkiai sekasi grįžti į pergalių kelią individualiose varžybose. 

86-ą vietą pasaulio reitinge užimantis R.Berankis šiandien žais su Norvegijos rinktinės ateities žvaigžde Casperu Ruudu. Norvegijos tenisininkas neseniai buvo pakilęs į pirmą vietą pasaulio jaunių reitinge. Daviso taurės varžybų transliacijas stebėkite deuce.lt teniso naujienų portale. Transliacijos bus rodomos tik Lietuvos teritorijoje. 

Lietuvos ir Norvegijos rinktinių transliacijų tvarkaraštis
Penktadienis 16:00 Laurynas Grigelis (Lietuva) Viktoras Durasovičius (Norvegija)
Penktadienis apytiksliai 19:00  Ričardas Berankis (Lietuva) Casperas Ruudas (Norvegija)
Šeštadienis 17:00 R.Berankis, L.Mugevičius (Lietuva) V.Durasovičius, C.Ruudas (Norvegija)
Sekmadienis 12:00  R.Berankis (Lietuva) V.Durasovičius (Norvegija)
Sekmadienis apytiksliai 14:00 L.Grigelis (Lietuva) C.Ruudas (Norvegija)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius