Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 26

Ričardas Berankis Helsinkyje žengė į pusfinalį (papildyta 17.04 val.)

Pirmoji Lietuvos raketė Ričardas Berankis iškovojo dar vieną pergalę Helsinkyje (Suomija) vykstančiame ATP „Challenger Tour“ serijos teniso turnyre. 20-metis lietuvis penktadienį užtikrintai 6:4, 6:2 įveikė 26 metų kanadietį Franką Dancevičių ir pateko į vyrų vienetų varžybų pusfinalį.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis Suomijoje šventė jau trečią pergalę. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Puikią sportinę formą pastaruoju metu demonstruojantis R.Berankis dominavo viso mačo metu, o savo pranašumą įrodė vos per 59 minutes.

R.Berankis geriausių pasaulio tenisininkų reitinge užima 119-ą vietą, o F.Dancevičius yra 298-as. Tiesa, 2007-aisiais kanadietis buvo pakilęs net iki 65-ojo reitingo laiptelio.

Papildyta 16.54 val. „Ričardas sužaidė labai galingą mačą. Puikiai padavinėjo – atliko 15 „eisų“, o pirmas padavimas pavykdavo net 79 procentais. Skaičiuojant bendrą pirmojo padavimo procentą, šis mačas buvo geriausias per visą R.Berankio karjerą. Nuotaikos tikrai geros. Laukiame kito varžovo. Kol kas dar neaišku kas juo bus, bet jeigu G.Dimitrovas – bus labai įdomu su juo pasitikrinti jėgas“, – penktadienį 15min.lt iš karto po mačo pasakojo R.Berankio treneris Remigijus Balžekas.

Turnyre Suomijoje, kuris yra paskutinės R.Berankio varžybos šiais metais, lietuvis jau nugalėjo tris varžovus ir užsitikrino mažiausiai 45 ATP reitingo taškus bei 5,375 tūkst. eurų čekį.

Papildyta 17.04 val. Pusfinalyje R.Berankio šeštadienį lauks intriguojanti dvikova su 19-mečiu bulgaru Grigoru Dimitrovu (ATP – 112), kuris penktadienį ketvirtfinalyje 7:6 (7:5), 3:6, 6:1 pranoko 24 metų vokietį Julianą Reisterį (ATP – 113).

R.Berankis ir G.Dimitrovas yra laikomi vienais talentingiausių savo kartos žaidėjų, todėl galima šių tenisininkų dvikova korte jau seniai kaitino teniso aistruolių kraują.

Patekęs į finalą R.Berankis pelnytų papildomus 30 ATP reitingo taškų ir 3,625 tūkst. eurų. Turnyrą laimėjęs tenisininkas užsidirbs 125 ATP taškus ir 15,3 tūkst. eurų premiją.

Teniso turnyro Helsinkyje prizų fondą iš viso sudaro 106,5 tūkst. eurų.

Iš karto po varžybų Suomijoje R.Berankis keliaus į JAV ir ten ruošis kito sezono kovoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius