Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 10

Ričardas Berankis: „Laukiame ir tikimės, kad viskas pavyks“

Ričardas Berankis su Lietuvos teniso bendruomene laukia svarbaus valdžios sprendimo – jis lems tolesnę teniso raidą Lietuvoje. Politikams pritarus Vito Gerulaičio teniso akademijoje ketinama pastatyti papildomas šešias dengtas aikšteles su kilimine danga ir specializuotą fizinio rengimo salę. Tada vaikai galėtų sportuoti ne tik mėgėjiškai, bet ir profesionaliai.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tai yra tiesa. Norint profesionaliai sportuoti reikia turėti profesionalią bazę ir viskas turi būti vienoje vietoje. Gal ir nereikėtų to jaunimo siųsti treniruotis į užsienį kaip Ispanija ar Amerika. Reikėtų patiems ką nors padaryti ir patiems kurti tenisą”, – įsitikinęs R.Berankis.

Sudarius tokias sąlygas Lietuvos tenisas gautų stiprų postūmį. Atsirastų ne tik galimybė auginti profesionalus, bet ir pasikviesti varžytis pajėgiausius kitų šalių tenisininkus, rengti turnyrus.

„Manau, tai būtų vienas iš svarbesnių dalykų, jeigu atsirastų dar šešios aikštelės su skirtinga danga, kuri yra būtina ir mums, kaip profesionalams, rengiantis pasaulinio lygio turnyrams. Be abejo, pagrindinis dalykas mums yra specializuota fizinio rengimo salė. Be šito mes negalime pasikviesti nei aukšto lygio sportininkų, nei patys ilgai treniruotis. Jeigu tokie dalykai atsirastų, būtų labai naudinga visam Lietuvos tenisui, ir ne tik Lietuvos, bet ir atvykstantiems profesionalams”, – teigė geriausio Lietuvos tenisininko treneris Remigijus Balžekas.

„Jeigu tik pavyktų pastatyti tas papildomas aikšteles ir tą atletinę salę, specializuotą būtent tenisui, tai būtų puikus projektas. Iš tiesų tada ir mes galėtume čia atvažiuoti ilgesniam laikui ir pasitreniruoti. Net kitų aukšto lygio žaidėjų pasikviesti. Dabar čia sąlygos geros, bet ne tokios, kokios turėtų būti, ypač profesionaliam sportui. Taigi, laukiame ir tikimės, kad viskas pavyks”, – mano Lietuvos tenisininkas.

Ar norams bus lemta išsipildyti, paaiškės netrukus. R.Berankis naujienų lauks užsienyje. Po konsultacijų Lietuvoje sportininkas išvyko į Olandiją, kur jam bus atliekami papildomi kirkšnies tyrimai. Artimiausiu metu turėtų paaiškėti, kada R.Berankis galės dalyvauti teniso turnyruose. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius