Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 27

Ričardas Berankis po atkaklios kovos nusileido Ryanui Harrisonui

Po traumos į teniso kortus sugrįžęs Ričardas Berankis toliau priverstas laukti pirmos pergalės. Į 118-ą vietą pasaulio reitinge nukritęs geriausias Lietuvos tenisininkas Los Andžele vykstančiame turnyre po atkaklios trijų setų kovos pirmame rate nusileido JAV teniso talentui Ryanui Harrisonui – 7:6(4), 5:7, 3:6.
Ryanas Harrisonas
Ryanas Harrisonas sėkmingai atliko padavimus. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Susitikimą sėkmingiau pradėjo 19 metų amerikietis. Antrame geime laimėjo lietuvio padavimą ir pirmavo 3:0. R.Harrisonas gerai atliko padavimus, todėl R.Berankis neturėjo daug galimybių užsikabinti už varžovo žaidimo. Tačiau vos tik tokia proga pasitaikė penktame geime, iškart ja pasinaudojo. Vėliau rezultatas tapo lygus 3:3. Netrukus ir 6:6. Tenisininkams teko žaisti pratęsimą, kuriame sėkmingiau pasirodė 21 metų Lietuvos atstovas. R.Berankis pirmą setą laimėjo 7:6(4).

Antro seto viduryje R.Berankis pirmasis išsiveržė į priekį. Lietuvis ir vėl turėjo tik vieną progą tašku laimėti varžovo padavimą ir ją išnaudojo 4:2. Tačiau netrukus nepavyko apginti savo padavimų ir R.Harrisonas išlygino rezultatą. Įkvėptas gero žaidimo amerikietis dar kartą laimėjo R.Berankio padavimus ir antrą setą 7:5.

Lemiamas setas prasidėjo galingais kirčiais. Sėkmingi padavimai neleido net pagalvoti apie tašką po varžovo padavimų. Penktame geime šis žaidimo elementas R.Berankio arsenale nustojo veikti ir R.Harrisonas akimirksniu tuo pasinaudojo. Amerikietis išsiveržė į priekį 4:2 ir iniciatyvą išlaikė iki pabaigos 6:3. Mačas truko dvi valandas ir 13 minučių. Susitikimo eigą rasite čia.

R.Harrisonas šiuo metu demonstruoja geriausią žaidimą. Jis pirmą kartą po keturių pralaimėjimų iš eilės nugalėjo R.Berankį. Amerikietis neseniai pirmą kartą pateko į pajėgiausių žaidėjų šimtuką ir šiuo metu užima 94-ą vietą ATP reitinge. Neseniai vykusiame turnyre Atlantoje tik po atkaklios kovos pusfinalyje nusileido Mardy Fishui.

Už pergalę Hariui atiteko 20 reitingo taškų. R.Berankis į tenisą sugrįžo po keturių mėnesių pertraukos ir yra kantriai priverstas laukti pirmos pergalės vienetų varžybose. Kitas turnyras, kuriame dalyvaus geriausias Lietuvos tenisininkas, vyks Vašingtone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius