-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 07 26 /2015 07 27

Ričardas Berankis po dramatiškos kovos finale nusileido Mirzai Basičiui

Ričardui Berankiui nepavyko laimėti penkto karjeroje „Challenger“ serijos turnyro. 83-ią vietą pasaulio reitinge užimantis lietuvis Rekanatyje vykusių varžybų finale 4:6, 6:3, 6:7(4:7) nusileido Bosnijos ir Hercegovinos tenisininkui Mirzai Basičiui (ATP 189).
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Guzzini Challenger nuotr.

Tai buvo ketvirta abiejų žaidėjų akistata karjeroje ir antras M.Basičiaus laimėjimas. Bosnijos ir Hercegovinos tenisininkas šiemet šventė pergalę ir Vroclavo turnyro pusfinalyje.

Lemiamame sete R.Berankis laimėjo varžovo padavimų seriją ir išsiveržė į priekį 1:0, tačiau jau netrukus nesusitvarkė su savo kirčiais ir rezultatas tapo lygus. „Guzzini Challenger“ čempionas paaiškėjo tik po pratęsimo trečiame sete. Tie-breake M.Basičius išsiveržė į priekį 5:1 ir išsaugojo persvarą iki pabaigos.

Dvikova truko dvi valandas ir 7-ias minutes. R.Berankis finale laimėjo 102-a taškus, varžovas – 91-ą, tačiau tai lietuviui pergalės negarantavo. Čempionui atiteko 90 reitingo taškų. Finalininkas pelnė 55 reitingo taškus.

Geriausias Lietuvos tenisininkas iškart po finalo Italijoje vyks į Jungtines Amerikos Valstijas ir dalyvaus Atlantoje vykstančiame ATP 250 serijos turnyre.

R.Berankis pirmame „BB&T Atlanta Open“ rate kovos su Timu Smyczeku. 75-ą vietą pasaulio reitinge užimantis amerikietis iki šiol laimėjo visas tris žaistas dvikovas su R.Berankiu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius