Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 24

Ričardas Berankis tęsia pergalių seriją Helsinkyje (papildyta 19.03 val.)

Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis tęsia pergalių seriją paskutinėse varžybose šiame sezone. Helsinkyje (Suomija) vykstančio ATP „Challenger Tour“ serijos teniso turnyro vyrų vienetų aštuntfinalyje 20-metis lietuvis trečiadienį 3:6, 7:5, 7:6 (7:2) įrodė savo pranašumą prieš 26 metų prancūzą Edouardą Roger-Vasseliną.
R.Berankis tapo pirmuoju lietuviu, patekusiu į antrąjį atvirojo JAV teniso čempionato ratą
Ričardas Berankis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dvikova R.Berankiui prasidėjo sunkiai. Lietuvis iš karto atsiliko 1:5 ir pralaimėjo pirmąjį setą 3:6.

Tačiau baltos vėliavos R.Berankis nekėlė. Po atkaklios kovos jis laimėjo antrąjį setą (7:5) ir išlygino rezultatą.

Trečiajame sete užvirė tikra drama. Rezultatui esant 3:3 R.Berankis pralaimėjo savo padavimą (3:4) ir, kai jau atrodė, kad mačas slysta iš rankų, lietuvis dar kartą pademonstravo charakterį – 4:4.

R.Berankis laimėjo ir savo padavimą (5:4), o paduodant varžovui išsiveržė į priekį 0:40. Deja, nė vieno iš keturių galimybių laimėti mačą (angl. „match-point“) lietuviui išnaudoti nepavyko (5:5).

Įtempto mačo nugalėtojas paaiškėjo tik pratęsime (angl. „tie-break“). Nors jis prasidėjo apylygiai (2:2), tačiau likusius penkis taškus pelnė tik R.Berankis ir šventė pergalę trečiajame sete – 7:6 (7:2), o kartu ir mače – 3:6, 7:5, 7:6 (7:2).

Dramatiškas mačas tęsėsi net 2 valandas ir 16 minučių.

R.Berankis geriausių pasaulio tenisininkų reitinge užima 119-ą vietą, o E.Roger-Vasselinas yra 124-as.

Papildyta 19.03. val. „Mačo pradžioje Ričardui sunkiai sekėsi įsivažiuoti. Vėliau jis pajuto žaidimo ritmą, tačiau labai trukdė dažni linijos ir bokštelio teisėjo nesutarimai. Vienas sakydavo vieną, o kitas – pakeisdavo sprendimą. Trečiojo seto pabaigoje Ričardas jau buvo pelnęs pergalingą tašką, o varžovas ėjo jį sveikinti, tačiau bokštelio teisėjas staiga sprendimą vėl pakeitė. Visi buvo pašiurpę. Tačiau Ričardas susikaupė ir laimėjo. Labai džiaugiamės. Tokia sunki pergalė jam tikrai pridės labai daug pasitikėjimo savo jėgomis“, - po mačo 15min.lt sakė R.Berankio treneris Remigijus Balžekas.

Priminsime, jog į aštuntfinalį R.Berankis pateko pirmajame varžybų rate užtikrintai 6:3, 6:2 nugalėjęs 81-ąją planetos raketę 25 metų rusą Teimurazą Gabašvilį.

Trečiadienį nugalėjęs E.Roger-Vasseliną lietuvis pateko į ketvirtfinalį ir užsitikrino 25 ATP reitingo taškus bei 3,1 tūkst. eurų čekį.

Vyrų vienetų varžybų ketvirtfinalyje R.Berankio penktadienį lauks akistata su 26 metų kanadiečiu Franku Dancevičiumi (ATP 298), kuris trečiadienį 6:4, 6:4 pranoko 29 metų rusą Igorį Kunitsyną (ATP 103).

Teniso turnyro Helsinkyje prizų fondą iš viso sudaro 106,5 tūkst. eurų.

Iš karto po varžybų Suomijoje R.Berankis keliaus į JAV ir ten ruošis kito sezono startams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius