-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 30

Ričardas Berankis: „Važiuoju gerai pasirodyti“

Ričardas Berankis baigė pasirengimą naujiems turnyrams ir penktadienį išvyks į Belgiją, kur dalyvaus „Challenger“ serijos turnyre. Geriausias Lietuvos tenisininkas savaitę praleido Vilniuje, treniravosi su svečiu iš Kaliningrado Denisu Matsukevičiumi (ATP-234) ir Balžeko mokyklos auklėtiniais. R.Berankis stebėjo vienus iš perspektyviausių šalies jaunų tenisininkų, kurių nusiteikimas ir darbo etika jam padarė įspūdį.
Balžeko teniso mokykla
Balžeko teniso mokykla / Balžeko mokyklos foto

Ričardai, praleidai nemažai laiko šalia Balžeko mokyklos auklėtinių, matei, kaip jie dirba, kiek laiko treniruojasi. Kaip vertini sąlygas, kokį įspūdį paliko jauna karta?

Šioje mokykloje sudarytos tikrai labai geros sąlygos. Visi čia dirba labai atsidavę. Daugelis vaikų mokyklą lanko nuotoliniu būdu ir visą laiką praleidžia korte. Nežinau, kelintą (valandą, – red. past.) jie čia pradeda (šypsosi). Nes aš čia ateinu dešimtą ir juos jau matau. Ir taip iki pat vakaro. Kiekvienas mūsų turi privalumų ir trukumų, bet potencialo šie vaikai tikrai turi. Labai svarbu, kad jie gerai dirba.

Ką galvoji apie vieną perspektyviausių Lietuvos žaidėjų Akvilę Paražinskaitę?

Galvoju apie ją labai gerai. Tikrai labai gerai. Mes juk su Remigijumi važiuojame per daugybę įvairiausių turnyrų, kur vyksta ir WTA varžybos. Matome ir kaip žaidžia merginos. Akvilės technikos lygis jau dabar nenusileidžia pirmo šimtuko žaidėjoms. Aš asmeniškai manau, kad už kai kurių žaidėjų yra netgi geresnis. Tačiau moterų tenise daug ką lemia psichologija, tikiu, kad Akvilė su tuo neturi problemų ir viskas bus gerai. Ji turi begalę potencialo. Reikia jį išnaudoti.

Matei ir vaikinus. Papasakok apie Tado Babelio ir Almanto Oželio perspektyvas.

Ir Tadas, ir Almantas yra talentingi vaikinai. Jie dirba su gerais treneriais ir labai svarbu, kaip tai jie sugebės išnaudoti. 

Kaip skiriasi šių dienų treniravimosi sąlygos nuo tų, kuriose pats augai? 

Kai aš treniravausi, mokyklos direktoriumi buvo Remigijus. Mes dieną naktį galėjome treniruotis. Žinojome, kad pirma aikštelė mūsų. Varom kiek reikia. Baigiam treniruotis tik tada, kai jau visiškai nebelieka jėgų. Čia problemėlė yra tokia, kad aikštelių paklausa yra didelė ir kartais būna taip, kad žaidėjams reikia pasitreniruoti daugiau, bet jie to daryti nebegali, nes laikas baigėsi ir atėjo nuomininkai. Kiek žinau, dabar jiems užtenka tiek laiko kiek turi, o ateityje matysime. Čia žadama papildomai pastatyti tų aikštelių, turėtų atsirasti papildomo fizinio rengimo salė. Čia gali atsirasti dar geresnės sąlygos sportininkams. Būtų labai džiugu.

Pats čia praleidai visą savaitę ir ruošeisi artėjantiems turnyrams. Kaip praėjo pasiruošimas?

Super. Turėjome svečią iš Kaliningrado, Denisą Matsukevičių. Kartu dirbome visu pajėgumu. Jaučiuosi tikrai gerai. Svarbiausia, kad visas kūnas atlaiko visus krūvius.

Sveikata gera?

Taip.

Iki šiol vykusiuose turnyruose svarbiausia buvo atgauti jėgas ir žaidimo jutimą. Toks tikslas išlieka ir turnyre Belgijoje?

Ne. Dabar važiuoju gerai pasirodyti. Nors nemėgstu taip kalbėti, bet dabar tikrai esu geros formos, viskas priklauso nuo manęs. Noriu gerai pasirodyti, na, o kaip bus ir kaip seksis, pamatysime artimiausiu metu. Sąlygos pasiruošti varžyboms buvo geros. Praėjusiuose dviejuose turnyruose pasirodžiau neblogai. Reikia pėdinti aukštyn.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius