2011 01 26

Ričardas Berankis ves stipriausios sudėties Lietuvos teniso rinktinę Daviso taurės mače su Estija

Trys pajėgiausi Lietuvos tenisininkai – Ričardas Berankis, Laurynas Grigelis ir Dovydas Šakinis – dalyvaus kovo pradžioje Taline vyksiančiame 2011 m. Daviso taurės Europos–Afrikos zonos II grupės susitikime su Estijos rinktine. Ketvirtas mūsų komandos narys šiame mače bus septyniolikmetis Šiaulių teniso mokyklos auklėtinis Julius Tverijonas.
Ketvirtuoju Lietuvos teniso rinktinės nariu tapo Julius Tverijonas
Ketvirtuoju Lietuvos teniso rinktinės nariu tapo Julius Tverijonas / LTS nuotr.

2010 metais J.Tverijonas tapo Lietuvos šešiolikmečių čempionato nugalėtoju, taip pat laimėjo Europos teniso asociacijos šešiolikmečių turnyrus Šiauliuose ir Rygoje, o tame pačiame mieste vykusiame Tarptautinės teniso federacijos (ITF) aštuoniolikmečių turnyre „Education Cup“ pateko į finalą.

Lietuvos teniso sąjungos (LTS) prezidentas Ramūnas Grušas mano, kad žaidimas Lietuvos rinktinėje J.Tverijonui taps puikia paskata dar rimčiau kibti į darbus teniso kortuose. „Pernai rinktinės sudėtyje buvęs Lukas Mugevičius šiemet vasario ir kovo mėnesiais su pajėgiausiais Europos aštuoniolikmečiais dalyvaus ITF organizuojamame Pietų Amerikos ture. Todėl kvietimo į rinktinę sulaukė antras pagal pajėgumą Lietuvos jaunis.“

Tuo tarpu Lietuvos rinktinės lyderiams pasirengti mačams Taline, pasak R.Grušo, padės kovos su stipriausiais pasaulio tenisininkais.

„R.Berankis vasario mėnesį išbandys jėgas JAV miestuose San Chosė, Memfyje ir Delrei Byče vyksiančiuose ATP serijos turnyruose, kuriuose tradiciškai dalyvauja pasaulio teniso elitas. Naująjį sezoną pamažu pradeda ir L.Grigelis – vasarį jo laukia startai „Challenger Tour“ serijos turnyruose Europoje“, – aiškina R.Grušas.

Studijoms JAV besirengiantis D.Šakinis šiuo metu treniruojasi Šiauliuose, o iki susitikimo su estais planuoja dalyvauti keliuose „Futures“ serijos turnyruose.

Beje, stipriausias Lietuvos tenisininkas R.Berankis atgal už Atlanto išskubės jau paskutinę mačo su estais dieną – JAV jo lauks startai ATP turnyruose Indian Velse ir Majamyje. LTS jau kreipėsi į mačo Estijoje organizatorius, prašydama anksčiau pradėti sekmadienio susitikimus.

„Kol kas numatyta sekmadienio susitikimus pradėti 14 valandą. Tačiau tokiu atveju, užsitęsus mačams, Ričardas gali nespėti į numatytą skrydį. Todėl paprašėme estų paankstinti susitikimų pradžią bent porą valandų. Labai tikiuosi, kad sulauksime teigiamo Estijos teniso federacijos atsakymo“, – teigia R.Grušas.

Lietuvos rinktinę Taline žada palaikyti daugiau kaip 100 sirgalių. Rezervuoti bilietus į susitikimą vis dar galima el. paštu daviscup@tennis.lt.

Primename, kad pirmą 2011 m. Daviso taurės Europos–Afrikos zonos II grupės susitikimą Lietuvos rinktinė išvykoje žais su Estijos komanda. Mačas šių metų kovo 4–6 dienomis vyks Taline, teniso centre „Rocca al Mare“.

Estijos-Lietuvos mačo nugalėtojas antrame turnyro etape susitiks su Maroko-Bosnijos ir Hercegovinos mačo nugalėtoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius