Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 24

Ričardas Berankis Vimbldone kausis su 775-a pasaulio rakete

Ričardui Berankiui nusišypsojo laimė. Geriausias Lietuvos tenisininkas pirmame Vimbldono čempionato etape kovos su 775-ą vietą ATP reitinge užimančiu Didžiosios Britanijos stebuklu Marcusu Willisu.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

R.Berankis savo pirmojo etapo varžovą turėjo sužinoti dar iki pietų, tačiau lietus sujaukė kvalifikacijos varžybas, kurios galiausiai baigėsi tik penktadienio vakarą.

Geriausiam Lietuvos tenisininkui pirmas Vimbldono etapas turėtų būti lengvai įveikiamas, nes jame R.Berankis kovos su vos 775-ą vietą ATP reitinge užimančiu Marcusu Willisu.

Pastarasis Didžiosios Britanijos tenisininkas tam, kad patektų į pagrindines Vimbldono varžybas, turėjo įveikti net šešis kvalifikacijos etapus.

M.Willisui tai bus pirmas turnyras nuo sausio mėnesio. Skelbiama, kad penkis mėnesius 23-ioji šalies raketė praleido Tunise treniruodamas vaikus ir suaugusius.

Įdomu, kad M.Willisas yra žemiausią reitingą turintis Vimbldono dalyvis nuo 2000 metų, kai pagrindiniame turnyre žaidė ir tuo metu 1049-oji pasaulio raketė Maheshas Bhupathi.

53-iajai pasaulio raketei iš Lietuvos tai bus ketvirtas Vimbldonas karjeroje. Geriausias R.Berankio pasiekimas Londone – 2010 ir 2015 metais pasiektas antrasis etapas.

Pirmame etape pergalę iškovojusiam tenisininkui atiteks 45 ATP reitingo taškai ir 50 tūkst. svarų sterlingų. Vien už dalyvavimą varžybose žaidėjams atiteks 10 reitingo taškų ir 30 tūkst. svarų sterlingų piniginė premija.

Antrame etape R.Berankis gali susitikti su geriausiu Šveicarijos tenisininku Rogeriu Federeriu, kuriam pirmame etape iššūkį mesti bandys argentinietis Guido Pella.

Šiemet 26-erių metų lietuvis ant žolės žaidė du kartus ir abu sykius patyrė nesėkmes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius