Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 01

Ričardo Berankio ir Marino Čiličiaus akistatoje žadamas karštis, lietuviui šansų palikta mažai

Ričardo Berankio ir Marino Čiličiaus akistatoje lietuviui šansų palikta mažai. 25-erių metų lietuvis sieks pirmą kartą karjeroje patekti į Vimbldono varžybų trečią ratą. Tačiau, kad taip nutiktų, jam reikės įveikti devintą pasaulio raketę Mariną Čiličių. Tai bus pirma abiejų žaidėjų akistata karjeroje. Skelbiama, kad mačo metu temperatūra gali siekti 35 laipsnius karščio.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / @ulysseel nuotr.

Lažybų bendrovė „Orakulas“ akivaizdžiu mačo favoritu laiko Kroatijos tenisininką, o sensacingos R.Berankio pergalės atveju teniso aistruolių pastatytą sumą padaugintų beveik 10 kartų.

Vimbldono organizatoriai pakoregavo ir mačo laiką. R.Berankio ir M.Čiličiaus dvikova trečiame korte Lietuvos laiku prasidės apie 17-ą valandą. Pradžioje šioje aikštėje žais Liamas Broady‘is su Davidu Goffinu. Tuomet paskutinį setą pabaigs žaisti Madison Keys ir Stefanie Voegele. 

„Scanpix“ nuotr./Marinas Čiličius
„Scanpix“ nuotr./Marinas Čiličius

M.Čiličius šį sezoną ilgą laiką gydėsi traumą, dėl peties sužeidimo jis negalėjo dalyvauti atvirajame Australijos teniso čempionate. Kroatas šį sezoną pradėjo tik nuo kovo mėnesio, iškovojo 11-a pergalių ir patyrė 9-is pralaimėjimus.

Abu žaidėjai jau spėjo apšilti kojas ant žolės. M.Čiličius šį sezoną ant šios dangos iškovojo keturias pergales. R.Berankis viena mažiau. 90-ą vietą pasaulio reitinge užimantis Lietuvos tenisininkas patenkintas kaip pavyko pasiruošti svarbiausiam turnyrui, o apie M.Čiličių atsiliepė itin pagarbiai.

„Manau, kad jis žinomas visiems. Rodos, devintą vietą pasaulio reitinge užimantis žaidėjas. Praėjusiais metais laimėjo „US Open“ čempionatą, – kartą gyvenime įveikęs pirmo dešimtuko žaidėją kalbėjo R.Berankis. – Bandysiu, stengsiuosi. Kai žaidi su tokiu žaidėju, daug kas priklauso ne tik nuo tavęs paties, bet ir nuo varžovo. Reikia gerai žaisti, neklysti ir tik tada gal pavyks laimėti. Šiaip jaučiuosi gerai. Fizinė būklė gera.“

R.Berankis šį sezoną iškovojo 12-a pergalių ir patyrė 17-ą pralaimėjimų. Pirmame Vimbldono rate lietuviui 6:2, 5:2 buvo įskaityta pergalė prieš mačo dėl kelio traumos negalėjusį tęsti Andreasą Haider-Maurerį. 

M.Čiličius pirmame rate 6:3, 6:2, 7:6 (7:4) nugalėjo japoną Hirokį Moriya (ATP 174). 

Pergalę pasiekęs tenisininkas pelnys 90 reitingo taškų ir net 77 tūkstančių svarų premiją. Trečiame varžybų rate lauks akistata su septyniolikta pasaulio rakete amerikiečiu Johnu Isneriu arba australu Matthew Ebdenu (ATP 148). 

Deuce.lt kviečia vieną svarbiausių R.Berankio sezono mačų sekti drauge. 

VIDEO: Marino Čiličiaus interviu po pergalės pirmame rate

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius