Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 01

Ričardas Berankis naujuosius metus pradėjo pergale (papildyta 13.02 val.)

Jau pirmąją naujųjų metų dieną į kortus žengęs geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis iškovojo pergalę. 20-metis lietuvis laimėjo Brisbane (Australija) prasidėjusio „ATP 250“ serijos teniso turnyro pirmojo vyrų vienetų kvalifikacijos rato mačą, kuris iš pradžių buvo nutrauktas dėl lietaus. R.Berankis įveikė monakietį Jeaną-Rene Lisnardą.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Lietuvis pajėgiausių pasaulio tenisininkų reitinge užima 87 vietą ir yra antroji turnyro atrankos raketė, o praeityje (2003 ir 2005 metais) taip pat pirmojo šimtuko žaidėju buvęs 31 metų J-R.Lisnardas šiuo metu klasifikuojamas 1177-oje pozicijoje.

Šeštadienį ryte (Australijos laiku) prasidėjusiame mače tenisininkai dar pirmajame sete turėjo sudėti raketes – prapliupo lietus. Mačas buvo nutrauktas R.Berankiui pirmaujant rezultatu 4:3.

Oro sąlygoms pasitaisius, dvikova buvo atnaujinta. Visgi pirmasis setas išslydo iš R.Berankio rankų – po pratęsimo jį rezultatau 7:6 (7:4) laimėjo J-R.Lisnardas.

Laimei, kituose setuose jau dominavo lietuvis. Jis užtikrintai įrodė savo pranašumą antrajame (6:1) ir lemiamame, trečiajame (6:3), setuose bei šventė pergalę. Galutinis mačo rezultatas – 6:7 (4:7), 6:1, 6:3 R.Berankio naudai.

R.Berankis mače atliko 14 „eisų“ (varžovas vos 5-is), nors pirmojo padavimo procentas siekė tik 56 procentus ( J-R.Lisnardo panašiai – 57 proc.). Dvikova tęsėsi 2 valandas ir 8 minutes.

Už pergalę lietuviui atiteko 340 JAV dolerių čekis.

Antrajame vyrų vienetų kvalifikacijos rate R.Berankis susitiks su 27 metų italu Marco Crugnola (ATP 235), kuris taip pat šeštadienį 3:6, 6:4, 6:3 įrodė savo pranašumą prieš 21 metų australą Brydanuą Kleiną (ATP 215).

Bilietą į pagrindines varžybas R.Berankiui garantuotų sėkmingai įveikti trys atrankos ratai.

Teniso turnyro Brisbane prizų fondą iš viso sudaro 372,5 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius