Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 11

Ričardo Berankio Taškente laukia sunki dvikova

76-ajai pasaulio raketei Ričardui Berankiui Taškente trečiadienį nusimato rimtas iššūkis. Jau antrame „Challenger“ serijos turnyro etape geriausiam Lietuvos tenisininkui teks kovoti su pirmo ATP šimtuko žaidėju – 92-ą vietą pasaulio reitinge užimančiu 31-erių kroatu Ivanu Dodigu.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Facebook“ nuotr.

R.Berankis ir I.Dodigas vienas prieš kitą žaidė tik kartą. 2013 metais vykusiame ATP serijos turnyre Atlantoje Kroatijos tenisininkas po atkaklios, beveik dvi valandas trukusios kovos lietuvį nugalėjo 6:1, 6:7 (3:7), 6:3.

Pergalę „Tashkent Challenger“ turnyro antrame etape iškovojusiam tenisininkui atiteks 25 ATP reitingo taškai ir 3650 JAV dolerių čekis. Ketvirtfinalyje R.Berankio arba I.Dodigo lauks akistata su kazachstaniečiu Denisu Istominu arba ukrainiečiu Denysu Molčianovu.

Savo pasirodymą Uzbekistano sostinėje geriausias Lietuvos tenisininkas pradėjo lengva pergale 6:2, 6:4 prieš čeką Michalą Konečny, kuris ATP reitinge užima 314-ą vietą. Tačiau tokio lengvo pasivaikščiojimo „Tashkent Challenger“ aštuntfinalyje R.Berankis gali nesitikėti.

Visų pirma, trečiadienį I.Dodigas 76-osios pasaulio raketės užribiais, tinklais ar dar kokiais nevykusiais smūgiais taip dažnai nelepins, kaip kad tą darė M.Konečny. Galima teigti, kad technikos prasme Kroatijos tenisininkas yra netgi pranašesnis už R.Berankį. I.Dodigui ilgi apsikeitimai smūgiais, žaidimas prie tinklo ir visi kiti geros technikos reikalaujantys žaidimo aspektai – ne problema.

Dabar 31-erių kroatas ATP reitinge užima 92-ą vietą, tačiau prieš trejus metus buvo ir tarp trisdešimties geriausių pasaulio tenisininkų. I.Dodigas klasifikacijoje greičiausiai užimtų dar aukštesnę vietą, tačiau pastaruoju metu daugiausia dėmesio jis skiria dvejetų varžyboms.

„Scanpix“ nuotr./Ivanas Dodigas
„Scanpix“ nuotr./Ivanas Dodigas

Nors reitinge I.Dodigas už R.Berankį yra žemiau, mačo favoritu įvardyti tikslingiausia būtų kroatą. Prie šių predikcijų prisideda ir neretai banguotas mūsiškio žaidimas. Bet yra keli „bet“, kurie „Tashkent Challenger“ turnyro aštuntfinalyje gali maišyti I.Dodigui pasiekti pergalę.

Visų pirma, I.Dodigui jau kurį laiką nesiseka nugalėti pirmo ATP šimtuko tenisininkų – kroatas prieš tokius varžovus pralaimėjo visas pastarąsias aštuonias dvikovas. Paskutinį kartą pirmo šimtuko žaidėją 92-oji pasaulio raketė nugalėjo gegužės 23 dieną, kai „Roland Garros“ čempionato starte patiesė rusą Michailą Južną.

Organizatorių nuotr./Ričardas Berankis
Organizatorių nuotr./Ričardas Berankis

Apskritai su pirmo ATP šimtuko nariais I.Dodigas šiemet sužaidė 25-ias dvikovas, iš kurių laimėjo tik 9-ias.

Tiesa, šiuo rodikliu pasigirti negali ir R.Berankis – iš 20-ies akistatų su pirmo šimtuko tenisininkais lietuvis šį sezoną pralaimėjo 13-a kartų.

Antras dalykas, kuris trečiadienį gali maišyti I.Dodigui, yra nuovargis. Kadangi 31-erių kroatas nesuspėjo laiku užsiregistruoti į turnyrą, jam teko vargti jo kvalifikacijoje. Dėl to trečiadienio mačas I.Dodigui bus ketvirtas per pastarąsias keturias dienas.

Negana to, šiemet I.Dodigas daug prakaito išliejo ir dvejetų varžybose, kuriose iš viso sužaidė 45 mačus. Vienetų turnyruose Kroatijos tenisininkas sudalyvavo 43-ose dvikovose. Palyginimui, sudėjus vienetų ir dvejetų mačus, R.Berankis šį sezoną iš viso jų sužaidė 64-is.

Taigi, tai yra keli faktoriai, kurie gali padėti R.Berankiui iškovoti pergalę antrame „Tashkent Challenger“ turnyro etape. Bet jei I.Dodigo žaidime nesimatys nė menkiausių nuovargio pėdsakų, o pralaimėjimų pirmo šimtuko tenisininkams serija kroatui nekels jokios įtampos, geriausiam Lietuvos tenisininkui reikės įjungti aukštą pavarą, kad iškovotų pergalę.

R.Berankio ir I.Dodigo dvikova trečiadienį prasidės maždaug 09.00 Lietuvos laiku. Deuce.lt portale galėsite stebėti tiesioginę akistatos transliaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius